Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Δωρεά 10.000 ευρώ στο νοσοκομείο Καλαμάτας από την Μητρόπολη Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση του κορονοιού


Οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες καθώς ζούμε σε συνθήκες πολέμου με έναν αόρατο εχθρό ...
(τον κορονοϊό) που βρίσκεται γύρω μας και απειλεί τις ζωές όλων μας αταξικά και χωρίς να δίνει ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλικίες.
Αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού καραδοκεί η συμβολή όλων μας και η έμπρακτη αλλυλέγυα συμπεριφορά είναι αναγκαία καθώς μαζί με τη λογική που πρέπει να πρυτανεύσει θα μας βοηθήσουν να βγούμε κατά το δυνατόν αλώβητοι από τις παρενέργειες της πανδημίας.

Τη δεδομένη στιγμή οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά εκκλησία, πολιτεία και πολιτικό προσωπικό προκειμένου να είμαστε δυνατοί απέναντι στην ασύμμετρη απειλή.

H δωρεά 10.000€ για την κάλυψη ειδών ατομικής προστασίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Επιστολή από τον Σεβασμιοτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο που αφού εκφράζει για ακόμη μια φορά την συμπαράσταση του σ’ όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Καλαμάτας γνωστοποιεί την απόφαση του Δ. Σ του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας να διαθέσει το ποσό των 10.000€ για κάλυψη των ειδών ατομικής προστασίας.


Who is Who του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος γεννήθηκε στο Περιστέρι στις 8 Σεπτεμβρίου του 1961, έλκων την καταγωγή του από τη Σμύρνη. Το 1988 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1990 Πρεσβύτερος. Μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών του σπουδών στη Θεολογική Σχολή Αθηνών και την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Ρώμη και στο Στρασβούργο (μεταπτυχιακό και διδακτορικό αντίστοιχα) μετά από υποτροφία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Το 1999 εξελέγη Λέκτορας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 επίκουρος καθηγητής.

Στις 15 Μαρτίου 2007 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Μεσσηνίας, διαδεχόμενος τον Χρυσόστομο Θέμελη.

Έχει υπηρετήσει ως γραμματέας της συνοδικής επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδας, εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου και εκπροσώπησε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε διεθνή συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αρκετών θρησκευτικών συγγραμάτων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs