Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός -Ιρλανδία: Ζευγάρι έζησε μαζί 53 χρόνια -Έφυγαν με διαφορά ωρών, στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου


Έζησαν μαζί μια ολόκληρη ζωή. Για την ακρίβεια, την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα γιόρταζαν την ...
53η επέτειο του γάμου τους. Ο κορωνοϊός τους πήρε τη ζωή λίγες ώρες αργότερα, καθώς πέθαναν σε διάστημα 12 ωρών σε νοσοκομείο της Ιρλανδίας.




Ο Κρίστοφερλ Βάλελι, ήταν 79 ετών και η γυναίκα του Ίζομπελ, 77, με την πανδημία του κορωνοϊού να γράφει τον επίλογο ενός μακροχρόνιου και ευτυχισμένου γάμου, για το ζευγάρι από την Ιρλανδία που έφυγε από τη ζωή το Σαββατοκύριακο.

Ο Άρτι, όπως τον αποκαλούσαν και η σύζυγός του, υπέφεραν και οι δύο από υποκείμενα νοσήματα. Εκείνος είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στους πνεύμονες, ενώ η Ίζομπελ υπέφερε από εγκεφαλικό επεισόδιο. «Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα, αλλά είναι σοκαριστικό να χάνεις και τους δύο γονείς σου» λέει η Φιόνα, κόρη του ζευγαριού από την Ιρλανδία που χάθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η Φιόνα είχε γυρίσει στην γενέτειρά της, το Μπέλφαστ, από το εξωτερικό πριν από έξι μήνες για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της. Οι συνταξιούχοι που χάθηκαν το Σαββατοκύριακο από τον κορωνοϊό, εργάζονταν για χρόνια στην Αγγλία, όμως το 2003, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών από τον κορωνοϊό -Ήταν στο ίδιο δωμάτιο

Ο 79χρονος εισήχθη στο βασιλικό νοσοκομείο Βικτόρια πριν από 10 ημέρες, καθώς η υγεία του χειροτέρευσε. Εκεί διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η μητέρα της, βρέθηκε και εκείνη θετική στον ιό την περασμένη Πέμπτη και έχασε γρήγορα τη μάχη με τον Covid-19, το περασμένο Σάββατο.

Ο σύζυγός της μεταφέρθηκε και εκείνος στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου άφησε την τελευταία της πνοή και πέθανε λίγες ώρες αργότερα. «Ήταν υπέροχοι άνθρωποι και δεν τους άξιζε να φύγουν έτσι» λέει συντετριμμένη η κόρη τους. «Η ειρωνεία είναι πως και οι δύο πέθαναν στο ίδιο δωμάτιο».


Αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ιρλανδία

Η Φιόνα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και αποστασιοποίησης για τον κορωνοϊό, την ώρα που και η Ιρλανδία επιβάλει αυστηρή καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας. «Είδαμε από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει (ο κορωνοϊός)», λέει. «Όλοι πρέπει να μείνουν μέσα, να ακούν τις οδηγίες και να πάρουν το ζήτημα σοβαρά» λέει.

Τα κρούσματα στην Ιρλανδία έχουν ξεπεράσει τα 2.000 με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό να ξεπερνούν τους 22.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs