Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Δωρεά ιατρικού υλικού και διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊο


Στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων, των ιατρών και ...
των νοσηλευτών που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.




Μέσω του συλλογικού της φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και μετά από ανταπόκριση των μελών της ναυτιλιακής κοινότητας. Σύμφωνα με την ΕΕΕ έως σήμερα έχουν προσφερθεί για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητοί αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων και 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ενωση Εφοπλιστών αποφασίστηκε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος την κρίσιμη αυτή περίοδο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσω διαφόρων ενεργειών, όπως προσφορά διαφόρων τύπων οχημάτων και επισκευής του μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού «ΓΑΥΔΟΣ», για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς και με αναλώσιμα είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξή τους από το κορονοϊό.

Τέλος με κοινή απόφαση του Ιδρύματος Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που τα τελευταία χρόνια συγχρηματοδοτούν το πρόγραμμα ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, εκτάκτως διατίθεται το σύνολο της φετινής χρηματοδότησης, στην αγορά 20.000 διαγνωστικών τεστ του κορωνοϊού για τις ανάγκες των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αττικής και Θεσσαλονίκης.


Δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη της ναυτιλιακής μας οικογένειας που αγκάλιασαν με πάθος την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και με την άμεση ανταπόκρισή τους.

Δίνουν τη δυνατότητα στη ναυτιλία μας να σταθεί αρωγός στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας, παραμένοντας προσηλωμένη στις διαχρονικά υψηλές ανθρωπιστικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Εύχομαι και ελπίζω η πατρίδα μας και η κοινωνία μας να βγει από τον άνισο πόλεμο με τον ύπουλο εχθρό της πανδημίας νικήτρια και με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs