Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πώς απάντησε η φύση στην καραντίνα μας - Όταν όλα σταμάτησαν, η φύση βρήκε την ευκαιρία να επανέλθει


Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως υπάρχει κάτι θετικο μέσα σε αυτή την φρικτή και συνεχιζόμενη ...
εξάπλωση του SARS-CoV-2 σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά, καθώς οι πόλεις και οι ζωές μας κινδυνεύουν από αυτή τη μεταδοτική ασθένεια, η φύση ξανασυστήνεται.

Η γενικότερη οικονομική επιβράδυνση και η μείωση των μετακινήσεων ως αποτέλεσμα της καραντίνας μείωσε δραματικά τους ρύπους.


Οι δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν από τη NASA έδειξαν σταθερή μείωση του διοξειδίου του αζώτου (NO2) στην Κίνα λόγω της καραντίνας.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει παρατηρηθεί και στην Ιταλία, τη χώρα που πλήττεται χειρότερα από την Κίνα, η οποία από σήμερα έχει πάνω από 25.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ενώ ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει.Τα ελάφια στη Nara, στην Ιαπωνία βγήκαν στους δρόμους - το ίδιο και οι πιθηκοι στην Ταϋλάνδη, που έχουν μάθει να μην ψάχνουν το φαγητό τους αλλά να τρέφονται από τους τουρίστες που κατέκλυζαν εως τώρα τα εθνικά πάκρα και τους ζωολογικούς κήπους. 

Στη Γιουνάν 14 ελέφαντες βγήκαν στο δρόμο, έφτασαν σε ένα χωριό, μπήκαν σε ένα χωράφι, έφαγαν καλαμπόκια και έπεσαν για ύπνο!Η καραντίνα οδήγησε σε απότομη μείωση του ΝΟ2, όπως έδειξε βίντεο από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από το δορυφόρο Copernicus Sentinel-5P.

Με τα κανάλια στη Βενετία άδεια από τη συνηθισμένη κυκλοφορία τους, αφού δεν κυκλοφορούν ούτε οι γόνδολες, ούτε τα λεωφορεία νερού ούτε κόσμος που πετάει σκουπίδια στο νερό, οι φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν καθαρά νερά και την επιστροφή των ψαριών και των δελφινιών.
"Οι άνθρωποι είναι στα σπίτια τους και σταμάτησαν πραγματικά πολλές δραστηριότητες που οδηγούσαν σε τρομερά μεγάλα ποσοστά ρύπανσης", αναφέρουν οι επιστήμονες. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι μειώσεις είναι προσωρινές και ότι όταν οι χώρες και οι οικονομίες επιστρέψουν στην κανονικότητα όλα θα είναι πάλι όπως πριν, εκτός, κι αν τώρα πάρουμε ένα καλό μάθημα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs