Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Τα κανάλια της Βενετίας γέμισαν δελφίνια


Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς ανθρώπους; Καθώς οι χώρες του πλανήτη θέτουν τους εαυτούς τους σε «καραντίνα» λόγω της ...
εξάπλωσης του κορωνοϊού, φωτογραφίες στα social media δείχνουν ότι μάλλον ο κόσμος θα ήταν πιο καθαρός ή όπως λέει και ένας αναλυτής «η φύση πάτησε το κουμπί επανεκκίνησης».




Τα περισσότερα ταξίδια χωρίς ιδιαίτερο λόγο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν απαγορευτεί, με την Ιταλία να έχει κλείσει τα επουσιώδη καταστήματα εντός της επικράτειας της.

Στη Βενετία, τα κανάλια συνήθως γεμίζουν με τουρίστες, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι στο μηδέν όπως και η κυκλοφορία βαρκών και πλοίων.




Σύμφωνα με το περιοδικό The Hill, στα social media, οι κάτοικοι της Βενετίας ανεβάζουν φωτογραφίες που απεικονίζουν το πόσο καθαρά είναι τα νερά της πόλης τώρα που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση αλλά πέρα από τα καθαρά νερά, εμφανίστηκαν ακόμη και δελφίνια και κύκνοι.

Για πολλούς αυτό ήταν ένα σημάδι ελπίδας, καθώς η χώρα μετράει πάνω από 2.500 νεκρούς λόγω του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος της Βενετίας δήλωσε στο CNN ότι παρά το γεγονός ότι τα νερά φαίνονται πιο καθαρά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ποιότητα τους έχει βελτιωθεί. «Τα νερά είναι πιο καθαρά γιατί δεν περνάνε βάρκες και επομένως δεν σηκώνεται το ίζημα» πρόσθεσε.

Επομένως, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον σε μία πόλη που για χρόνια παλεύει με τις μεγάλες τουριστικές ροές που δέχεται κάθε χρόνο.

Οι Ιταλοί και όχι μόνο, έχουν στραφεί προς τα social media έπειτα από το καθεστώς καραντίνας, βρίσκοντας πολλούς τρόπους να γεμίσουν το χρόνο τους στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, τραγουδώντας σε μπαλκόνια και ανεβάζοντας φωτογραφίες με το πώς περνάνε στα σπίτια τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs