Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Τουρκία: Δύο κρούσματα κορωνοϊού έφεραν την εκκένωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι από το βράδυ ...
της Πέμπτης εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, που μίλησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.




Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι 2 κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. «Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας» είπε ο Τούρκος υπουργός, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται απόψε να κάνει κάνει διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος και μπορεί να εξαγγείλει μερικό lockdown.



Μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία στον Έβρο

Θυμίζουμε πως οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα στον Έβρο παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs