Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ένταλμα σύλληψης για τον Στέφανο Χίο για διασπορά ψευδών ειδήσεων - Για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό


Για ψευδή διασπορά ειδήσεων κατηγορείται ο Στέφανος Χίος, ο οποίος αναζητείται από ...
τις Αρχές για να συλληφθεί. Αιτία είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που αναφέρει ότι κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω κοροναϊού.
Προ ημερών ο δημοσιογράφος είχε κι άλλα μπλεξίματα με τον νόμο καθώς είχε υποβληθεί μήνυση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και πάλι για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αναφορικά με τις ψευδείς ειδήσεις και την διασπορά τους δημοσίως ή μέσω διαδικτύου ο Νέος Ποινικός Κώδικας (4619/2019) και συγκεκριμένα το Αρθρο 191 αναφέρει: «1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs