Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, κανείς δεν θα περάσει τα σύνορα


Μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και ...
τους Κήπους στον Έβρο πριν να υποδεχθεί στην ακριτική πόλη την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος, το ηθικό είναι ακμαιότατο, δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός ο οποίος έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς»


Θερμή υποδοχή στην Αλεξανδρούπουλη

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι τού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση.

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, καθώς είναι εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κάνεις παράνομα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Μετά τις Φέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου. Εκεί ο πρωθυπουργός χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε και τη στρατιωτική μονάδα στην ίδια περιοχή.

«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ συνομιλώντας με αξιωματικούς τόνισε: «Να στείλουμε, εδώ, από τον Έβρο μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολύ σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δικη του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs