Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Σοκάρει βίντεο κοριτσιού στο TikTok που το δείχνει να προχωρά σε άμβλωση


Οι πάντες, υποστηρικτές και μη της επέμβασης, σχολιάζουν το βίντεο για διαφορετικούς λόγους

Το TikTok ως ...
μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες πλατφόρμες έχει κριθεί και κατακριθεί πολλάκις για scams, hoaxes, αλλά και σοκαριστικές περιπτώσεις όπως εκείνη ενός νέου που έκανε live streaming (!) της αυτοκτονίας του.




Τις τελευταίες ημέρες, ένα νέο βίντεο έχει σπείρει τη διχόνοια στους χρήστες παγκοσμίως· το ανέβασε η χρήστης @cpcake2 από την Αμερική και τιτλοφορείται «Abortion time! TAKE 2» (Ώρα για άμβλωση! Δεύτερη λήψη). Ουσιαστικά δείχνει τη φίλη της, Ashley να κοιτάζει ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, ύστερα να επιδεικνύει τη φουσκωμένη της κοιλιά και μετά τις δυο τους να πηγαίνουν σε ειδική κλινική για να προχωρήσει σε άμβλωση.

Στην αίθουσα αναμονής, επισημαίνουν την ύπαρξη ενός ζευγαριού που φαίνεται να περιμένει τη σειρά του λυπημένο με τη φράση «υπάρχουν δύο διαθέσεις για άμβλωση». Στη συνέχεια, βλέπουμε την Ashley στο χειρουργικό κρεβάτι, πριν ξεκινήσει προφανώς η διαδικασία. Παράλληλα με το βίντεο ακούγεται το τραγούδι του Bruno Mars «It Will Rain», κάνοντάς το να μοιάζει με ένα οποιοδήποτε άλλο, «συνηθισμένο» TikTok βίντεο με ελαφρύ περιεχόμενο.


Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους, όμως στην προκειμένη το βίντεο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους πάντες, υποστηρικτές και μη της εν λόγω χειρουργικής επέμβασης. Οι πρώτοι θεωρούν ότι δεν είναι «προϊόν» προς δημοσίευση, όπως επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο ευτελίζεται μία τόσο ευαίσθητη στιγμή, ενώ ακτιβιστές που είναι εναντίον των εκτρώσεων κάνουν λόγο για άρρωστο, ανήθικο και σκληρό περιεχόμενο.

Παραδόξως, δεν πρόκειται για το πρώτο αντίστοιχο βίντεο στο TikTok. Υπάρχουν αρκετά που παρουσιάζουν κορίτσια που οδεύουν προς την εκάστοτε κλινική, άλλα με συγκεντρώσεις ακτιβιστών (που τάσσονται υπέρ ή εναντίον της επέμβασης) και εφήβους που συζητούν το θέμα με τους γονείς τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs