Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κίνα: Ανησυχία για το νέο κύμα κορωνοϊού – Σε καραντίνα 11 εκατομμύρια κάτοικοι


Νέο κύμα κορονοϊού στην Κίνα: Ο κορονοϊός έχει αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον, αυτό ...
υποστηρίζει ένας κινέζος ιολόγος. Πρόκειται για τον Yang Zhanqiu. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας αναφέρει πως τα νέα χαρακτηριστικά του κορονοϊού δυσκολεύουν τον εντοπισμό του.
Νέο κύμα κορονοϊού στην Κίνα: Καραντίνα 28 ημερών στη Χαρμπίν

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα νέο κύμα κορονοϊού πλήττει την βορειοανατολική Κίνα. Η νέα πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα για 28 ημέρες η πόλη Χαρμπίν. Πρόκειται για μία πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Όπως αναφέρει η La Croix, πηγή του προβλήματος είναι πολλοί κάτοικοι της περιοχής που επέστρεψαν από την Ρωσία όπου εργάζονταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταφέρουν μαζί τους και την πανδημία Covid-19 στην πόλη. Έτσι, ο κόσμος να συνωστίζεται εκ νέου στα νοσοκομεία. Κάτι που είχε να γίνει από τα μέσα Μαρτίου.

Για αυτό το λόγο, ουδείς πλέον μπορεί να μπει ή να βγει στην πόλη, ενώ οι υπεύθυνοι της επαρχίας Heilongjiang υποσχέθηκαν αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για κάποιον που έχει περάσει κρυφά τα «σύνορά» της. Τα μαζικά τεστ έχουν ήδη ξεκινήσει και όπως δήλωσε στην Global Times ένας υπεύθυνος «περίπου 4.000 άτομα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση».Τι ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως 35 άνθρωποι που δούλευαν οι επισκέφτηκαν δύο νοσοκομεία στην Χαρμπίν, βρέθηκαν θετικοι σε κορονοϊό μετά από επαφή που είχαν με έναν 87χρονο ασθενή που νοσηλευόταν με εγκεφαλικό. Συνολικά για τους λανθασμένους χειρισμούς τους στην πανδημία, έχουν τιμωρηθεί συνολικά 20 άνθρωποι που ήταν σε θέση ευθύνης.

Μάλιστα, ο ιολόγος Yang Zhanqiu από το Κέντρο Επιδημιολογικού Ελέγχου τόνισε πως το συγκεκριμένο κύμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς έχει νέα χαρακτηριστικά που κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο