Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Τραγικός απολογισμός στην Γαλλία: 1.438 νεκροί σε ένα 24ωρο - Έφτασαν συνολικά τους 17.167


Ξεπερνούν τους 17.167 οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία, αριθμός αυξημένος κατά ...
1.438 θανάτους από τα στοιχεία των Αρχών τη Μεγάλη Τρίτη.

Ο γενικός Διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε πως 10.643 ασθενείς κορωνοϊού κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ 6.524 είναι οι νεκροί που καταγράφονται στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων της χώρας.
Ωστόσο, ο Σαλομόν έσπευσε να σημειώσει πως ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός οφείλεται και σε περιστατικά του περασμένου τριημέρου τα οποία και δεν είχαν συμπεριληφθεί στη γενική λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό.

Όπως είπε η αύξηση στους αριθμούς οφείλεται σε «επανακαταμέτρηση δεδομένων από το τελευταίο τριήμερο». Θυμίζουμε πως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε γιορτάστηκε το καθολικό Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση, τη Μεγάλη Τρίτη, η Γαλλία ανακοίνωσε 15.729 νεκρούς, με τον αριθμό σήμερα να ανέρχεται σε 17.167.


Τα θετικά σημάδια από τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στη Γαλλία

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 106.206 κρούσματα του κορωνοϊού, με 2.633 νέους ασθενείς από τη Μεγάλη Τρίτη. Από αυτούς 31.779 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Για πρώτη φορά, η Γαλλία καταγράφει αρνητικό αριθμό ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο, σε σύγκριση με εκείνους που πήραν εξιτήριο από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία και αναφορικά με τους ασθενείς που παραμένουν διασωληνωμένοι, καθώς ο ρυθμός μείωσης των περιστατικών που παρατηρείται εδώ και μία εβδομάδα, συνεχίστηκε και σήμερα. 6.456 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι, αριθμός μειωμένος κατά 273 πολίτες σε σύγκριση με χθες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs