Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ξεκινά η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα, θα φτιάχνονται 9 εκατ. το μήνα


Το ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που προειδοποίησε ότι η επιστροφή στην κανονικότητά μας...
, αργεί ακόμα

Στις 25 Απριλίου, σε εργοστάσια στη Θράκη και τη Λάρισα θα αρχίσουν να παράγονται μάσκες κατά του κορονοϊού. Το ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που προειδοποίησε ότι η επιστροφή στην κανονικότητά μας, αργεί ακόμα.
«Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε άμεσα στην παλιά μας ζωή, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο και αποκτήσει ανοσία ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Και οι μάσκες θα είναι απαραίτητες και τα γάντια μίας χρήσης και τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις. Γενικά θα τηρούμε κανόνες για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Τετάρτη (22.04.2020 στην ΕΡΤ1, το Open και τιν Alpha 989.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε ότι «θα πάμε βήμα βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Επειδή ο ιός δρα αναπάντεχα δεν πρέπει να χαλαρώνουμε στον κεντρικό μας στόχο και εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης, όταν μας υποδείξουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων αμέσως θα το εφαρμόσουμε».


Στις 25 Απριλίου ξεκινάει η παραγωγή μασκών

Σύμφωνα με τον Άδωνις Γεωργιάδη ήδη έχουν παραλειφθεί, μετά την παρέμβαση των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, μηχανήματα από την Κίνα, προκειμένου να παραχθούν μάσκες ασφαλείας από μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορονοϊό στη χώρα μας και η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα.

Οι μονάδες βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη και η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου ενώ όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης «κάνουμε προσπαθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη».

«Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος συνέχισε ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων χθες ήταν καταγεγραμμένα 11 εκατομμύρια μάσκες, άρα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια από μάσκες στη χώρα μας αλλά, όπως εξήγησε, σήμερα οι μάσκες είναι ακριβές, διότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αν αρχίσουμε να φοράμε όλοι μάσκες το νούμερο αυτόματα μετατρέπεται σε μικρό για τις ανάγκες της αγοράς.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο