Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Μπιλ Γκέιτς: «Αποθηκεύαμε τρόφιμα στο υπόγειο για περίπτωση πανδημίας», παραδέχτηκε η σύζυγός του


Παγκόσμια κρίση: Η Μελίντα Γκέιτς ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής. Η ίδια ανέφερε πως με το πέρασμα των χρόνων...
εκείνη και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν αποφασίσει να κάνουν κάτι. Αυτό, δεν ήταν άλλο από το να συλλέγουν τρόφιμα στο υπόγειο από το σπίτι τους. Μάλιστα, αυτό αφορούσε την περίπτωση που ξεσπούσε κάποια κρίση (π.χ. πανδημία).




Τι αποκάλυψε η Μελίνα Γκέιτς

«Πριν από μερικά χρόνια, μιλήσαμε με τον Μπιλ για αυτό. «Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε καθαρό νερό; Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε αρκετό φαγητό; Πού θα μπορούσαμε να πάμε; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ως οικογένεια;» είπε μεταξύ άλλων η Μελίντα Γκέιτς. Η σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς ανέφερε όλα αυτά σε συνέντευξή της την Πέμπτη στο BBC Radio Live.

«Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να φροντίσουμε από μόνοι μας γι’ αυτές τις προετοιμασίες», πρόσθεσε. «Είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε λίγο φαγητό στο υπόγειο σε περίπτωση που χρειαζόταν και τώρα είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση», είπε. Πρόσθεσε δε ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν στη διάθεσή τους ένα συγκεκριμένο φάρμακο ή εμβόλιο, φυσικά, καθώς «δεν υπάρχουν εργαλεία» για τον Covid-19.

«Σε αυτή την ασθένεια είμαστε όλοι μαζί» είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο το γεγονός ότι η οικογένειά της είναι σε προνομιακή θέση. «Αυτό για το οποίο μιλάμε κυρίως στο σπίτι μας κάθε βράδυ είναι πόσο τυχεροί είμαστε. Καταλαβαίνουμε το προνόμιο μας. Όταν λέμε την προσευχή μας τη νύχτα, όταν είμαστε ευγνώμονες για το φαγητό μας, ξέρουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε να έχουμε ένα γεύμα στο τραπέζι, όπως τόσες πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο» είπε η Μελίντα Γκέιτς.


Η προειδοποίηση του Μπιλ Γκέιτς

Από το 2010, ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για μια επικείμενη πανδημία σε μια ανάρτηση του, μετά το ξέσπασμα του H1N1 του 2009. «Όταν ήμουν παιδί, η καταστροφή που ανησυχούσαμε περισσότερο ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος. Σήμερα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής δεν μοιάζει με (πυρηνικό πόλεμο). Αντ ‘αυτού, μοιάζει με μολυσματικό ιό» είχε πει το 2015.

Τον Απρίλιο του 2018, είχε πει ότι ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια πανδημία, η οποία θα πρέπει «να μας αφορά όλους» όπως είχε αναφέρει σε εκδήλωση της Ιατρικής Εταιρείας της Μασαχουσέτης και του New England Journal of Medicine (NEJM). «Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο με τον οποίο προετοιμάζεται για πόλεμο» είχε πει χαρακτηριστικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs