Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός-Κίνα: Ανακοινώθηκαν 99 νέα κρούσματα –Αλματώδης αύξηση σε σχέση με χθες


Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 99 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις 11 Απριλίου, περιλαμβανομένων 97 ταξιδιωτών από...
το εξωτερικό, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 46 νέα κρούσματα της προηγούμενης ημέρας, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.
Η Επιτροπή τονίζει στην ανακοίνωσή της πως στις 11 Απριλίου αναφέρθηκαν 63 ασυμπτωματικά κρούσματα, έναντι 34 την προηγούμενη ημέρα. Τα συνολικά κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα πλέον αριθμούν τα 82.052 και τα αντίστοιχα στοιχεία για τους θανάτους καταγράφουν 3.339 νεκρούς.


Βόρεια Κορέα: Πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού ζητεί η ηγεσία της χώρας

Η Βόρειος Κορέα ζήτησε περισσότερο αυστηρά και λεπτομερειακά μέτρα προκειμένου να κρηπιδωθεί η ασφάλεια του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία προέδρευε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανοικοδόμηση, αν και «έχει διατηρήσει μία πολύ σταθερή αντι-επιδημιακή κατάσταση» χάρις στα «αυστηρά υψηλής κλάσης επείγοντα μέτρα κατά της επιδημίας, σθεναρότητα και υποχρεωτικότητα στα εθνικά μέσα προστασίας».

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος υιοθετήθηκε μία κοινή απόφαση «για να ληφθούν πιο ευρέα κρατικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών από την πανδημία».

Αυτά περιλαμβάνουν «διαρκή εντατικοποίηση των υπηρεσιών εθνικής έκτακτης ανάγκης κατά της επιδημίας και την προώθηση της οικονομικής ανοικοδόμησης, την αύξηση της εθνικής αμυντικής ικανότητας και την σταθεροποίησητου επιπέδου ζωής του λαού φέτος», τονίζει το KCNA.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs