Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον


Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις προηγούμενες μέρες, καθώς ...
είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Ωστόσο, θα παραμείνει για παρακολούθηση στο Chequers, στην επίσημη εξοχική κατοικία των πρωθυπουργών της Βρετανίας. Ο Τζόνσον παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου μία εβδομάδα, και μάλιστα είχε χρειαστεί να εισαχθεί στη ΜΕΘ, όπου και παρέμεινε για τρεις ημέρες.
«Ο πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα συνεχίσει την αποθεραπεία στο Chequers», είπε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Με συμβουλή των θεραπόντων ιατρών του, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στη δουλειά. Θέλει να ευχαριστήσει όλους στο νοσοκομείο St Thomas’ για την εξαιρετική θεραπεία που του παρεσχέθη. Όλες οι σκέψεις του είναι σε αυτούς που έχουν επηρεαστεί από τη νόσο», κατέληξε.


Βίντεο: Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «Θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αλλιώς» η κατάσταση για τον ίδιο, όταν νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από την COVID-19, την προηγούμενη εβδομάδα.


«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη διάσωση της ζωής μου» είπε ο ίδιος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο Twitter, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του εξιτηρίου του, από το νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο.


Το «ευχαριστώ» της μνηστής του Μπόρις Τζόνσον στο ιατρικό προσωπικό

Η Κάρι Σίμοντς, η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό, το οποίο βοήθησε τον Βρετανό πρωθυπουργό να ξεπεράσει την περιπέτεια του με την COVID-19, προσθέτοντας ότι υπήρξαν «πολύ μαύρες στιγμές» την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας. Το προσωπικό στο νοσοκομείο St Thomas υπήρξε εξαιρετικό. Δεν θα μπορέσω ποτέ να σας το ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ» έγραψε η ίδια στο Twitter.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο