Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Παρασκήνιο: Ο Τζόνσον κατέρρευσε σε δύο ώρες -Ηταν χλωμός, του κοβόταν η ανάσα, αλλά το έπαιζε... Τσόρτσιλ


Σε μονάδα εντατικής θεραπείας συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αφού...
η υγεία του επιδεινώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε θεραπεία με οξυγόνο μεν, αλλά χωρίς αναπνευστήρα, κάτι που ίσως σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν είναι τόσο βαριά, σύμφωνα με κάποια βρετανικά Μέσα.




Μπόρις Τζόνσον: Σε 2 ώρες επιδεινώθηκε η υγεία του

Ο Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο στις 7 μ.μ. τη Δευτέρα (11 ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό). Δύο ώρες νωρίτερα, η Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε ότι εξακολουθούσε να διοικεί τη χώρα, παρά το γεγονός ότι ο ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ράαμπ (ο οποίος ανέλαβε πλέον πρωθυπουργικά καθήκοντα) προέδρευσε στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των υπουργών το πρωί.

Από την ώρα όμως που ο υπουργός Εξωτερικών έφυγε από την πρωθυπουργική κατοικία μετά την καθημερινή ενημέρωση των 5 μ.μ., ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον άρχισε να αναπτύσσει αναπνευστικά προβλήματα, του παρασχέθηκε οξυγόνο και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.


Χλωμός και κουρασμένος στην τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς του

Η παράδοση των ηνίων στον υπουργό Εξωτερικών -δεύτερος τη τάξει υπουργός του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ίδιο τον πρωθυπουργό- ήρθε μετά από μέρες επιμονής του ότι παραμένει στην κορυφή της μάχης της Βρετανίας κατά του κορωνοϊού. Αλλά την Κυριακή, τη δέκατη ημέρα της απομόνωσης στην πρωθυπουργική κατοικία, η φθίνουσα υγεία του Μπόρις Τζόνσον έγινε εμφανής στους συναδέλφους του, υπουργούς, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των 10. Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης σύσκεψης με τους υπουργούς, μεταξύ των οποίων οι Μάικλ Γκόουβ, Ρίσι Σουνάκ και Ματ Χάνκοκ, πηγές περιέγραψαν τον Μπόρις Τζόνσον ως χλωμό και κουρασμένο, ενώ κάποιοι διαπίστωσαν προβλήματα στην αναπνοή του όσο μιλούσε.

Τέτοιες αναπνευστικές δυσκολίες χθες το βράδυ ανάγκασαν τους γιατρούς να του χορηγήσουν 4 λίτρα οξυγόνου και να πάρουν την απόφαση να τον μεταφέρουν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του St. Tomas.


Ήθελε να μιμηθεί τον Τσόρτσιλ

Ωστόσο όπως αποκάλυψαν άτομα από το κοντινό περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον στην Daily Mail, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν αποφασισμένος να μιμηθεί τον πολιτικό του ήρωα, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, και ήταν απρόθυμος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή μάλιστα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: «Μην υποτιμάτε την ‘μάτσο’ φύση του πολιτικού κατεστημένου του Westminster. Ο Μπόρις δεν θα ήθελε να φανεί αδύναμος».

Τελικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπέκυψε στις συμβουλές των γιατρών του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του.

Καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Τζόνσον, σύμφωνα με πηγές

Στο μεταξύ δύο πηγές προσκείμενες στον Βρετανό πρωθυπουργό ανέφεραν σήμερα ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Στον Τζόνσον παρασχέθηκε οξυγόνο χθες, Δευτέρα, και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο κεντρικό Λονδίνο, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs