Τρίτη 7 Απριλίου 2020

To Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προσέφερε 200.000 αιγυπτιακές λίρες για την καταπολέμηση του ιού


Την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αιγυπτιακό λαό για την καταπολέμηση του κορονοϊού εξέφρασε ...
έμπρακτα το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.




Ευαισθητοποιημένο από τους μεγάλους αγώνες που δίνει η Χώρα του Νείλου, όπου και η έδρα του εδώ και 2.000 χρόνια, το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο προσέφερε 200.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 11.120 ευρώ) στο ειδικό ταμείο «Τάχια Μασρ» («Ζήτω η Αίγυπτος») που έχει οριστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες του κράτους για τη διάσωση όσων τυχόν ασθενούν από τον ιό, για την περίθαλψη των αρρώστων, την αγορά ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού, και γενικότερα για τον αγώνα της Αιγύπτου εναντίον του φονικού ιού.

«Αυτή η μικρή προσφορά αγάπης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τον λαό της Αιγύπτου είναι μία εκδήλωση αγάπης, για να δείξουμε ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι γενναίος, ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες», δήλωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος.

«Για όλους τους Χριστιανούς είναι Γολγοθάς που θα φέρει την Ανάσταση»

«Για όλους τους Χριστιανούς είναι ένας Γολγοθάς που θα φέρει την Ανάσταση. Για όλη όμως την ανθρωπότητα, πρέπει να ξέρουμε ότι ο Θεός έπλασε τον πλανήτη και δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ», προσέθεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κατέληξε: «Εύχομαι στον αγαπημένο μας Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να τού δίδει ο Παντοδύναμος Θεός δύναμη, γιατί έχει πολλά χαρίσματα και θα βοηθήσει τον λαό του και όλους τους λαούς να ξεπεράσουν τη δυσκολία, και το απέδειξε με την βοήθεια που απέστειλε σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιταλία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs