Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πώς να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου μέσα στην καραντίνα - Για το άμεσο μέλλον, οι ζωές των ανθρώπων θα είναι πολύ διαφορετικές


Ο κορωνοϊός ανάγκασε πολλά κράτη να παρόν μέτρα για αυστηρή καραντίνα στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Για το ...
άμεσο μέλλον, οι ζωές των ανθρώπων θα είναι πολύ διαφορετικές. Οι νέες γνωριμίες και τα ραντεβού δεν θα μπορούν να υπάρξουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Και η ολοήμερη συναναστροφή με τον/την σύντροφο σου στο σπίτι, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μια σχέση.
Οφείλουμε να μείνουμε υγιείς και από εκεί και πέρα, να κάνουμε όσο περισσότερες θετικές σκέψεις μπορούμε. Αν δεν έχετε σχέση, τότε μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο με τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας, για το τι ακριβώς ψάχνεται σε μια σχέση.

Μπορείτε να έχετε ένα online δείπνο με κάποιον/α που γνωρίσατε πρόσφατα, αν σας λείπουν πάρα πολύ τα ραντεβού και οι ρομαντικές βραδιές. Για όσους άρχισαν πρόσφατα να βγαίνουν με κάποιον/α, τότε ίσως είναι μια ευκαιρία να εξετάσετε τα πράγμα από μια πιο αντικειμενική σκοπιά και να δείτε πιο καθαρά.

Φυσικά, υπάρχει ανησυχία και στρες σε περιπτώσεις σαν κι αυτή. Και η σχέση μπορεί να δεχτεί ένα δυνατό χτύπημα. Αλλά η θετική σκέψη και η κατανόηση της κατάστασης, θα δώσουν υπομονή ώστε να μην κατηγορήσεις τον/την σύντροφο σου γι’ αυτό που συμβαίνει. Στείλε μήνυμα ή τηλεφώνησε περισσότερες φορές και συζήτησε μαζί του/της, αν η καινούργια κατάσταση σε έχει αναστατώσει και σου έχει προκαλέσει άγχος. Μην σου φαίνεται δύσκολο, η εποχή είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη.

Εκείνοι που περνούν την καραντίνα με τον/την σύντροφο τους, μπορεί να αισθανθούν πως δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους. Η καλύτερη λύση είναι να μοιράσετε τον χρόνο, ώστε να χτίσετε μια καθημερινότητα που περιλαμβάνει χρόνο για το ζευγάρι και χρόνο για εσάς.

Από την άλλη, τα ζευγάρια που μόλις άρχισαν να ζουν μαζί, μπορούν να αφιερώσουν χρόνο ώστε να μάθουν τις συνήθειες του άλλου και να έρθουν πιο κοντά, τρώγοντας, οργανώνοντας κοινές δραστηριότητες και γενικότερα, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί.

Η εpωτική ζωή σας βέβαια, μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που σας απασχολεί αυτή την περίοδο. Αλλά είναι καλό για την ατομική αλλά και συλλογική μας ψυχική υγεία, να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις που έχουμε ή ακόμα καλύτερα, για να τις βελτιώσουμε. Η απομόνωση μπορεί να μην είναι σύμμαχος, αλλά θυμηθείτε πως δεν ήσαστε μόνοι και πως υπάρχουν τρόποι να νιώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτήν την εποχή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs