Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Χυμός σπανάκι: Τα μοναδικά οφέλη του για την υγεία


Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να καταναλώσετε με πολλούς τρόπους: ωμό, στον ατμό, σοταρισμένο ή ...
σε μορφή χυμού.

Ο χυμός από σπανάκι σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και λαχανικά είναι αγαπημένη συνήθεια όσων ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του λαχανικού χωρίς την ταλαιπωρία του μαγειρέματος.
Όταν πίνετε τακτικά χυμό από σπανάκι, το σώμα σας λαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων.


Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση χυμού από σπανάκι:

Βοηθά στον έλεγχο των συμπτωμάτων του διαβήτη: Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ειδικά άλφα λιποϊκού οξέος, που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης. Οι διαβητικοί μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από το χυμό από σπανάκι επειδή το συγκεκριμένο λαχανικό μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης περιφερικής νευροπάθειας, αλλά και τη γλυκόζη στο αίμα.

Ωφελεί την όραση: Επειδή το σπανάκι περιέχει β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, η όραση όσων το καταναλώνουν τακτικά βελτιώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Τα τρία αυτά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Πιο υγιής επιδερμίδα και μαλλιά: Λόγω των αυξημένων επιπέδων αντιοξειδωτικών, η τακτική κατανάλωση βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α, Β και C που περιέχει ο χυμός βοηθούν στη διέγερση της ανάπτυξης των μαλλιών και στη βελτίωση του όγκου τους.

Προλαμβάνει τον καρκίνο: Ο καρκίνος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης των ετεροκυκλικών αμινών. Αυτές οι καρκινογόνες ενώσεις παράγονται από το μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίας. Το σπανάκι περιέχει χλωροφύλλη, που είναι ένας αποτελεσματικός αναστολέας των αμινών, οι οποίες προκαλούν ανωμαλίες στα κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Σας γεμίζει ενέργεια: Λόγω της πληθώρας βιταμινών και μετάλλων που περιέχει το σπανάκι, βοηθά το σώμα σας να επανέλθει γρήγορα μετά από δουλειές ή κουραστικές δραστηριότητες. Η συνολική ισορροπία του σώματος διατηρείται στο 100% λόγω συστατικών όπως το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.
Πηγή: onmed.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs