Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Φιλιππίνες-Covid-19: Προεδρική εντολή να θανατώνονται όσοι παραβιάζουν την καραντίνα


Οδηγία να πυροβολούνται θανάσιμα όσοι παραβιάζουν τους κανόνες περιορισμού των μετακινήσεων λόγω ...
της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε ο προέδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Αυτή ήταν η άμεση αντίδρασή του μετά τη σύλληψη 21 ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Μανίλα ζητώντας βοήθεια από την κυβέρνηση.




Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των ανθρώπων αυτών διαδήλωναν χωρίς άδεια. Η ιστοσελίδα Rapper ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι σαφές εάν οι πολίτες όντως διαδήλωναν ή ορισμένοι είχαν βγει προς αναζήτηση τροφής.

Εκφράζονται πολλές ανησυχίες για το πώς οι πιο φτωχοί στις Φιλιππίνες θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τα μέτρα περιορισμού. Πολλοί από τα 48 εκατομμύρια πολίτες ζουν σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους και έχουν ανάγκη την καθημερινή εργασία για να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στήριξη στα 18 εκατομμύρια νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα, ωστόσο η βοήθεια δεν έχει ακόμη δοθεί. Ο ίδιος ο Ντουτέρτε ωστόσο δεσμεύτηκε χθες πως κανείς δεν θα πεθάνει από λιμοκτονία. Και κατέστησε σαφές ότι έχει όποιος προκαλέσει πρόβλημα στο εξής, θα είναι νεκρός. «Θα σας στείλω στον τάφο», τόνισε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs