Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τι θα γίνει αν τελικά πεθάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Δεν αποκλείεται και γενικό εθνικό lockdown της χώρας


Η υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι το νούμερο δύο θέμα στη παγκόσμια ειδησεογραφία, μετά την ...
πανδημία.

Τα σενάρια που ως τώρα είναι επικρατέστερα είναι ότι έχει υποβληθεί σε έγχείρηση καρδιάς και από τις επιπλοκές έχει πέσει σε κώμα. Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα επιμένει, πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δύσκολα θα επιστρέψει στα καθήκοντα του.




Σε ένα καθεστώς σαν τη Βόρεια Κορέα, η αλλαγή σκυτάλης δεν είναι απλή υπόθεση, για αυτό και οι στρατιωτικοί της χώρας είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, προς αποφυγή κατάρρευσης του συστήματος, αφού η απειλή ξεσηκωμού του λαού είναι αυτή που φοβίζει το καθεστώς. 


Ειδικοί σε θέματα της Βόρειας Κορέας, στις ΗΠΑ, τονίζουν ότι επειδή δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο της διαδοχής, πολύ εύκολα μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος, καθώς στρατιωτικοί θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν περισσότερη εξουσία.

Τα σενάρια επέμβασης από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα δεν λείπουν από το τραπέζι, αφού θα είναι μια ευκαιρία για οριστική λήξη της απειλής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να μην έχει τη στήριξη των στρατιωτικών, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι δυνάμεις που μιλούν για διαλλακτικότερη σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και εώς τώρα βρίσκοταν υπό διωγμό λόγω της αμετανόητης στάσης του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Οι πληροφορίες φτάνουν με το σταγονόμετρο ενώ το καθεστώς σίγουρα θα προσπαθήσει να αποσιωπήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις εξλίξεις, μέχρι να προετοιμάσει σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας, διακοπή τηλεπικοινωνιών και αυστήρη αστυνόμευση σε καίρια σημεία της χώρας, για να μην υπάρξουν κύματα προσφύγων προς τη Νότια Κορέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs