Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ποιά ήταν η γυναίκα στο εξώφυλλο του πακέτου τσιγάρων Sante; Mια όμορφη ξανθιά γυναίκα, με κατακόκκινο κραγιόν...


Η Ζωζώ Νταλμάς (Ζωή Σταυρίδου) γεννήθηκε το 1905 στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και ...
μετακόμισε στο Μιλάνο για να γίνει τραγουδίστρια της Όπερας. Η ζωή της ήταν ταραχώδης και μάλιστα γνώρισε και ερωτεύτηκε με μεγάλους και σπουδαίους άντρες, πρίγκιπες και πολιτικούς ηγέτες. Μάλιστα, ήταν ερωμένη του Κεμάλ Ατατούρκ και κοιμόταν για καιρό στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. 




Γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί που χόρευε η Ζωζώ και πέρασαν τη νύχτα μαζί. Το επόμενο πρωί, ο Κεμάλ είχε αποχωρήσει, αφήνοντας ένα χαρτονόμισμα χιλίων λιρών στο κομοδίνο.

Η Ελληνίδα ντίβα το εξέλαβε ως τρομερή προσβολή και άφησε στο κομοδίνο το χαρτονόμισμα αφού είχε κόψει το σημείο στο οποίο ήταν η εικόνα του αφήνοντας σημείωμα που έλεγε: «Από αυτό που μου αφήσατε πήρα μόνο αυτό που μου χρειαζόταν. Το υπόλοιπο σας το επιστρέφω γιατί μου είναι εντελώς άχρηστο».

Tο βράδυ της έστειλε στο θέατρο λουλούδια κι ένα πανάκριβο κόσμημα. Η Ζωζώ τα γύρισε πίσω. Mε τα πολλά, τον συγχώρησε και έγιναν ζευγάρι. 

Η Ζωζώ αγαπούσε την γαλλική σαμπάνια, προτιμούσε χιώτικη μαστίχα, γευόταν πολίτικο λουκούμι και έκανε μπάνιο με απόσταγμα από ροδοπέταλα ενώ άκουγε στο γραμμόφωνο οπερέτες και αμανέδες!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs