Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Πώς θα εισπράξουν τον Μάιο 533 ευρώ πάνω από 500.000 επαγγελματίες - Ποιοι και πώς μπορούν να εισπράξουν το επίδομα


Πάνω από 500.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και λοιποί αυτοαπασχολούμενοι καθώς και ...
εργαζόμενοι αμειβόμενοι με «μπλοκάκια», που εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού, θα λάβουν και για τον μήνα Μάιο την αποζημίωση ειδικού σκοπού.




Η αποζημίωση δεν θα ανέρχεται σε 800 αλλά σε 533 ευρώ καθώς θα αφορά μόνο στον τρέχοντα μήνα (θα είναι το μηνιαίο ισοδύναμο του ποσού των 800 ευρώ που ήδη καταβλήθηκε και αφορούσε στην περίοδο από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου).

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να υποβάλλουν εκ νέου ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet αιτήσεις για την είσπραξη της αποζημίωσης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mybussinesssupport.gr την πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων για την είσπραξη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και για τον μήνα Μάιο. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα λήξει στο τέλος Μαϊου.

Δικαιούχοι θα είναι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν από 1 έως και 20 άτομα προσωπικό, καθώς επίσης και επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους και δεν απασχολούν προσωπικό.

Αναμένεται να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τα κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την λήψη της αποζημίωσης και τον μήνα Μάιο από τους πληγέντες οικονομικά μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δεν απασχολούν εργαζομένους ή απασχολούν έως 20 εργαζομένους

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs