Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Πάτρα: Η ώρα των ευθυνών για το θάνατο της 27χρονης Δώρας μετά τη γέννα - Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας


«Ήταν μία επίτοκος που μπήκε λίγο πιο εσπευσμένα για καισαρική τομή. Θα πρέπει να εξηγηθεί το ...
γιατί μπήκε νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση η καισαρική τομή δεν προκάλεσε πρόβλημα, δεν υπήρξαν επιπλοκές στην επέμβαση αυτή. Όμως στην αίθουσα ανάνηψης, λίγη ώρα μετά την καισαρική τομή, όπως φαίνεται υπέστη εισρόφηση. Πρέπει να διευκρινιστεί το αν υπήρχε άνθρωπος εκεί, το αν έγινε σωστά η ανάνηψη».
Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Mega ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της αδικοχαμένης Δώρας, Σωκράτης Τσαντίρης, αναφορικά με τα όσα οδήγησαν στο θάνατο της 27χρονης κοπέλας, μετά τη γέννα.

Η 27χρονη Δώρα, κατέληξε το Σάββατο (6/6) στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν, μετά από τις επιπλοκές που παρουσίασε, ύστερα από την καισαρική επέμβαση. Η νεαρή κοπέλα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και στη συνέχεια, διασωληνώθηκε.

«Κατά τη δική μου γνώμη, το αντικείμενο της ΕΔΕ είναι μετά την καισαρική τομή. Εάν όταν ήταν στην αίθουσα ανάνηψης ήταν σε κατάλληλη κατάσταση ώστε να αποσωληνωθεί, και εάν κάποιος ήταν εκεί, ώστε να έχει γρήγορα παροχή πρώτων βοηθειών», συνέχισε ο Σ. Τσαντίρης.

«Εκ του αποτελέσματος στην αίθουσα ανάνηψης υπέστη μία εισρόφηση, που αποτέλεσε αιτία ανακοπής και καθολικής ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας. Όλο αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί. Ο χρόνος που υπέστη την εισρόφηση. Εάν έπρεπε να υπήρχαν άνθρωποι δίπλα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου, όπως αναφέρει το ilialive.gr, η άτυχη κοπέλα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό.

«Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. H οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της», δήλωσε μεταξύ η άλλων για το περιστατικό η κ. Παναγοπούλου προ ημερών.

«Πρέπει να διερευνηθεί το διάστημα από την επέμβαση και όσο χρόνο παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης», κατέληξε ο κ. Τσαντίρης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs