Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Τουρκία: «Οι δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν δεν έχουν καμία αξία για τη χώρα μας»


Η Τουρκία δεν μπορεί να απειληθεί με κυρώσεις, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας...
, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Οι δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν δεν έχουν καμία αξία για τη χώρα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, προσθέτοντας ότι «οι απειλές δεν θα έχουν αποτέλεσμα».

Τα σχόλια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήρθαν ως απάντηση στην απαίτηση του γάλλου προέδρου επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας για τις παραβιάσεις των ελληνικών και κυπριακών υδάτων καθώς επίσης και για την ανάγκη να δράσει η ΕΕ για την κρίση στη Λιβύη. 

Ο Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι «η Γαλλία χάνει την ουδετερότητά της και την ευκαιρία της να συμβάλει στη σταθερότητα με κάθε εξήγηση και λάθος βήμα για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η Γαλλία δεν έχει αποτελέσματα από τις πολιτικές της και δεν θα μπορέσει να έχει κανένα αποτέλεσμα και στο μέλλον, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απαίτησε, επίσης, από τη Γαλλία να σταματήσει να μεγιστοποιεί τον εαυτό της και να ακολουθήσει διακριτικές και ορθολογικές πολιτικές, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τους πραξικοπηματίες στη Λιβύη, τους τρομοκράτες στη Συρία και εκείνους που ενεργούν με την αντίληψη «είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης αυτού του τόπου», στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Γαλλία αναμένεται να επιλέξει στη Λιβύη μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ και του επιτιθέμενου Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος είχε καταλάβει την Τρίπολη για περισσότερο από ένα χρόνο και προσπάθησε να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Ακσόι.

Κάθε βήμα της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύει στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων βάσει του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας την έκκληση της Αγκυρας για διάλογο και συνεργασία στην περιοχή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο