Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Νέες απειλές Τσελίκ: Αυτό το παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία


Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προέβη για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
, Ομέρ Τσελίκ, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η αναταποκρίτρια του ethnos.gr και του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη. 
«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάει το μπόι της. Την προειδοποιούμε, αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία και δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι, δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας». Αυτή ήταν μια από τις πιο ηχηρές δηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία κατά της Ελλάδας. «Θέλουν να πετύχουν κάτι ανάλογο με τη Συνθήκη των Σεβρών» φέρεται να είπε επίσης ο Τσελίκ. 

Όσον αφορά την συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πειρατική συμφωνία. Αν νομίζετε ότι υπάρχει συμφωνία χωρίς την Τουρκία, απατάστε οικτρτά». Ενώ για την κοινή ναυτική άσκηση της Κύπρου με τη Γαλλία, ανέφερε πως «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του Καστελόριζου τονίζοντας ότι «είναι δύο χιλιόμετρα κοντά στην Τουρκία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, επομένως δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ αυτό το νησί. Δεν θα δεχτούμε να φυλακιστούμε από την Ελλάδα στην Αττάλεια»

«Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην "Γαλάζια Πατρίδα", στην πατρίδα των αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Η δράση του Ορούτς Ρέις, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της "Γαλάζιας Πατρίδας" μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο».

«Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε μέσα από τους κωδικούς σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς», είπε ακόμη.

Παράλληλα, σχολίασε και τις τοποθετήσεις του Τζο Μπάιντεν για τον Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «πραξικοπηματικές δηλώσεις».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs