Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Η Ουγγαρία κλείνει ξανά τα σύνορα -Επιτρέπει την είσοδο μόνο σε τουρίστες από τρεις χώρες


Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει την είσοδο στο έδαφός της μόνο σε τουρίστες από ...
τρεις γειτονικές της χώρες, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για κορωνοϊό, καθώς από σήμερα κλείνουν ξανά τα σύνορα της χώρας.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι ουγγρικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι από σήμερα θα κλείσουν τα σύνορα της χώρας στους αλλοδαπούς, προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος των κρουσμάτων της covid-19. Οι πολίτες της Ουγγαρίας που επιστρέφουν στη χώρα τους θα παραμένουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες, από την οποία θα μπορούν να βγαίνουν νωρίτερα εφόσον παρουσιάσουν δύο αρνητικά τεστ για κορωνοϊό.

Ωστόσο έπειτα από συνομιλία που είχε χθες Δευτέρα με τον Τσέχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν συμφώνησε να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα στους Τσέχους που έχουν ήδη κλείσει διακοπές στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια η εξαίρεση αυτή επεκτάθηκε στην Πολωνία και τη Σλοβακία, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι επισκέπτες που φτάνουν στην Ουγγαρία θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ για covid-19, το οποίο έκαναν πριν πέντε ημέρες το αργότερο.

Ουγγαρία: 6.139 κρούσματα κορωνοϊού και 615 θάνατοι

Μέχρι χθες Δευτέρα στην Ουγγαρία είχαν καταγραφεί 6.139 κρούσματα του κορωνοϊού και 615 θάνατοι. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σημειώσει αύξηση τις τελευταίες ημέρες, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για το νέο σχολικό έτος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο