Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πιτσιρίκος που έφτιαχνε βαλίτσες, έγινε ο πιο γνωστός σχεδιαστής μόδας - Πήγε στο Παρίσι με τα πόδια για μια καλύτερη ζωή


Πάμε πίσω στο 1835 όπου ένας νεαρός, ονόματι Louis Vuitton εγκατέλειψε το χωριό της εργατικής τάξης στη... γαλλική ύπαιθρο και ξεκίνησε με τα πόδια για το Παρίσι, για να μάθει την τέχνη της κατασκευής βαλίτσας και τσάντας.

////////////////////////////

Εκείνη την εποχή, οι πλούσιοι έδιναν παραγγελία τη βαλίτσα που θέλουν για να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες ταξιδιού και συχνά κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος κατασκευαζόταν κατά παραγγελία για να ταιριάζει στις οροφές των οχημάτων ή τους αποθηκευτικούς χώρους.

 Αριστερά ο Louis Vuitton, δεξιά ο γιος του, George

Στις αρχές της δεκαετίας του 1850, ο Vuitton έγινε ο προσωπικός κατασκευαστής βαλίτσας και κιβωτίων αποθήκευσης για την αυτοκράτειρα Eugenie, σύζυγο του Ναπολέοντα Γ΄, και σύντομα άνοιξε το δικό του παρισινό εργαστήριο συσκευασίας που περιείχε μια σειρά ορθογώνιων χειραποσκευών με επίπεδη βάση που ήταν πιο εύκολο να στοιβάζονται σε σχέση με τα παραδοσιακά, καμπυλωτά στυλ που ήταν το πιο συνηθισμένο. Η γαλλική ελίτ λάτρεψε το μυαλό του και το στυλ του!

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Vuitton το 1892, ο γιος του Georges, ο οποίος είχε αναλάβει την επιχείρηση, σχεδίασε το διακριτικό, τώρα διάσημο μονόγραμμα LV.

Aπό τις βαλίτσες, περάσαμε στις τσάντες, από τις τσάντες στα υποδήματα και έπειτα στα ρούχα, και σήμερα όπου υπάρχει το μονόγραμμα ξέρεις ότι είναι Louis Vuitton!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs