Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

H τροφή που πρέπει να τρως το πρωί για να ζήσεις περισσότερο - Το λένε οι διαιτολόγοι αλλά δεν το επιλέγουμε συχνά


Η τακτική κατανάλωση βρώμης βοηθά σημαντικά σε πολλές περιπτώσεις στην υγεία μας και σε ...
κάθε πάθηση που συνδέεται με το μειωμένο προσδόκιμο ζωής, όπως υψηλή χοληστερόλη, αύξηση βάρους, ακόμη και κάποια αυτοάνοση ασθένεια και καρδιακές παθήσεις, καθιστώντας την την τέλεια τροφή για πρωινό!
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Nutrition Journal απέδειξε αυτή τη θεωρία. Για να γίνει αυτό, χώρισαν δύο ομάδες αποτελούμενες από άνδρες και γυναίκες με ήπια έως μέτρια υπερχοληστερολαιμία (υψηλή χοληστερόλη).

Μια ομάδα έτρωγε 100 γραμμάρια βρώμης την ημέρα, ενώ οι άλλες έτρωγαν 100 γραμμάρια ζυμαρικά αλεύρι σίτου την ημέρα. Μετά από έξι εβδομάδες, η ομάδα της βρώμης παρουσίασε μείωση της χοληστερόλης LDL και της περιφέρειας της μέσης. Η μείωση και στα δύο αυτά πράγματα - υψηλή χοληστερόλη και βάρος - έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη συνολική υγεία και μακροζωία.

Ωστόσο, το βασικό στοίχημα της μελέτης ήταν η πρόσληψη διαιτητικών ινών, η οποία είναι συνήθως ένα από τα τρόφιμα που οι Αμερικανοί δεν καταναλώνουν αρκετά. Μεταξύ της πρόσληψης ινών και της μειωμένης LDL χοληστερόλης και της μείωσης σε λίπος, η ομάδα της βρώμης σημείωσε συνολική μείωση του κινδύνου γύρω από καρδιαγγειακές παθήσεις και υπερχοληστερολαιμία.


Πώς να βάλεις την βρώμη στη ζωή σου;

Φτιάξε μπάρες δημητριακών στο σπίτι με βρώμη

Αντικατέστησε το ψωμί που βάζεις στα μπιφτέκια με βρώμη

Φάε για πρωινό γιαούρτι, βρώμη, μέλι και κομματάκια φρούτου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs