Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ο Τραμπ βγήκε… βόλτα από το νοσοκομείο με το τζιπ και προκάλεσε οργή: «Παράνοια, θέατρο, προεκλογικό σόου, έβαλε ανθρώπους σε κίνδυνο»


Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την τελευταία του κίνηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αγνοώντας ...πρωτόκολλα και ασφάλεια, αποφάσισε να βγει… βόλτα παρά το γεγονός ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, προκειμένου να χαιρετήσει τους «πατριώτες» Αμερικανούς, τους υποστηρικτές του δηλαδή, ρισκάροντας με την υγεία πολλών ανθρώπων της ασφάλειάς του.

 

Ο Τραμπ, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προαναγγείλει μία «έκπληξη» για τους «πατριώτες Αμερικανούς», λέγοντας πως θα τους επισκεφθεί. Αν και έχει κορωνοϊό, ο Τραμπ δεν σκέφτηκε τους κινδύνους και αποφάσισε να βγει με ένα SUV, συνοδεία δύο ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας μέσα στο αυτοκίνητο, ρισκάροντας την υγεία τους, αλλά και όσων πλησίασε για να βγει έξω από το νοσοκομείο και να κάνει αυτή τη «μίνι παρέλαση», συνοδεία και άλλων τζiπ, μπροστά σε εκατοντάδες Ρεπουμπλικανούς που ήταν στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο, προκειμένου να τον αποθεώσουν.


29 ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου, το επιτελείο Τραμπ δείχνει να πιστεύει ότι η περιπέτεια του Αμερικανού προέδρου, θετικού στον Covid-19 και δεύτερου στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, του επιτρέπει να δείξει στους ψηφοφόρους τη δύναμή του.



Το ιδανικό σενάριο για το επιτελείο Τραμπ θα ήταν να ξαναβρεί γρήγορα τον δρόμο της προεκλογικής εκστρατείας και να μπορέσει να συμμετάσχει στο δεύτερο debate που θα γίνει σε 10 ημέρες, απέναντι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Οι οπαδοί του θα επιθυμούσαν, επίσης, αυτό το επεισόδιο να γίνει ένα είδος ηλεκτροσόκ για την προεκλογική καμπάνια, υπέρ του Τραμπ.

Οι σύμβουλοί του, η οικογένειά του, οι παρουσιαστές του FOX News προσπαθούν να περάσουν την άποψη ότι αυτή η περιπέτεια αποδεικνύει τη δύναμή του, ότι τσάκισε τον Covid-19 και ότι είναι επομένως ο καλύτερος για να βοηθήσει την Αμερική να καταπολεμήσει την επιδημία. Το τριήμερο στο νοσοκομείο ελπίζουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει θετική στιγμή για την πορεία προς τον Λευκό Οίκο.


Οργή για τη βόλτα-σόου του Τραμπ -Παράνοια, βάζει κόσμο σε κίνδυνο

Ωστόσο, αυτό το προεκλογικό «σόου», όπως χαρακτηρίζεται από ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ, έθεσε σε κίνδυνο τόσο τους γιατρούς του, όσο και τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που τον συνόδευσαν στη βόλτα. Μία βόλτα που ο Λευκός Οίκος λέει πως έγινε με την έγκριση των γιατρών του Τραμπ, αλλά και κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πολλοί όμως δεν το είδαν έτσι, όπως ο καθηγητής Τζέιμς Φίλιπς του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs