Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις κάθε μέρα καφέ - Τα καλά και τα κακά


Πόσες φορές έχετε ακούσει κάποιον να λέει «Αν δεν πιώ καφέ το πρωί δεν ανοίγει το μάτι μου ή αν δεν πιώ καφέ ...το πρωί, δεν μπορώ να λειτουργήσω»; Κάποιοι μάλιστα δεν μιλιούνται μέχρι να πιούνε την πρώτη γουλιά.

 

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν τουλάχιστον έναν καφέ την ημέρα. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας αν πίνουμε το αγαπημένο ρόφημα καθημερινά;


Εθιζόμαστε την καφεΐνη

Ο εθισμός στην καφεΐνη όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και χειρότερος. Αν δεν πίνετε καφέ μπορεί να χάνετε ενέργεια, να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε ή ακόμα να έχετε και πονοκέφαλο.


Χάνουμε βάρος

Μπορεί ο καφές να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αν βέβαια βελτιώσει την φυσική σας απόδοση στην αερόβια άσκηση. Ο καφές βοηθά το σώμα να απορροφά αλλά και να καίει λιπαρά οξέα αλλά όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν κάνει θαύματα. Απλά είναι μια ενίσχυση, με την απώλεια βάρους να προκύπτει από την άσκηση και την σωστή διατροφή.


Μειώνει την κατάθλιψη

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο, δρ. Stecen Reisman, ο καφές θα σας κάνει πιο ενεργητικούς αφού επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Επίσης σύμφωνα με έρευνα του Archives of Internal Medicine, όσοι καταναλώνουν έναν ή περισσότερους καφέδες την ημέρα, έχει λιγότερες πιθανότητες να υποφέρει από κατάθλιψη.


Το μυαλό εργάζεται πιο εντατικά

Ο καφές επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί πιο εντατικά με έναν πιο αποδοτικό τρόπο. Είναι σαν να «ξυπνούν» οι λειτουργίες του οργανισμού: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνη.


Μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος

Σχετική έρευνα αναφέρει πως οι Έλληνες που πίνουν έναν ή περισσότερους καφέδες κάθε μέρα, έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κακοήθες μελάνωμα. Οι επιστήμονες το αποδίδουν στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδοτικών και φυτοχημικών στον καφέ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs