Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Το ελληνικό χωριό που δεν έχει ούτε έναν άνεργο - Το μικρό οικονομικό θαύμα σε αυτό το πανέμορφο χωριό


Οι ντόπιοι το λένε Αμέρου, η ταμπέλα που σε υποδέχεται στην αρχή του χωριού γράφει Μηλιά. Αυτό το παραδοσιακό χωριό στη ...Πίνδο, σε υψόμετρο 1200 μέτρα εκτός από πανέμορφο και γραφικό έχει και μια πρωτιά που μας γεμίζει ελπίδα.

 

Είναι το χωριό όπου έχει 0% ανεργία και κάτοικοι απασχολούνται ως επί το πλείστον στη ξυλεία. 15 χλμ μακριά από το Μέτσοβο και 65 από τα Γιάννενα, οι κάτοικοι θέλουν να μείνουν στο τόπο που γεννήθηκαν και το κατάφεραν όταν στράφηκαν στην εκμετάλλευση της ξυλείας.

Το χωριό είναι περικυκλωμένο από τεράστια δάση οξιάς και μαύρης πεύκης, και πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον έχουν μετατρέψει αυτό το ''χρυσάφι'' που φυτρώνει στα χώματα τους σε πηγή εισοδήματος, ικανή να κρατήσει τους νέους στο χωριό.

Δύο συνεταιρισμοί έχουν αναλάβει το έργο της οργάνωσης, και όλοι οι κάτοικοι εργάζονται σε αυτούς, και στα εργαστήρια ξυλογλυπτικής που έχουν αναπτυχθεί στο χωριό.

Από τη μαύρη πεύκη φτιάχνονται οι κολώνες της ΔΕΗ ενώ το ξύλο της οξιάς, χρησιμοποιείται σε οικοδομικές εργασίες. Σε αυτή τη πανέμορφη γωνιά της Ελλάδος το μέλλον φαίνεται να είναι ελπιδοφόρο, δείχνοντας και έναν άλλο δρόνο ανάπτυξης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs