Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Πότε ανοίγει η αγορά – Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν πρώτα


Μπροστά σε ένα δύσκολο πάζλ βρίσκεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την πανδημία καθώς πρέπει ...να αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους που η κάθε μια παίζει τον ρόλο της.

 

Κατ αρχήν είναι πλέον εμφανές και ιδιαίτερα ξεκάθαρο ότι στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη κούραση αλλά και οργή εξ αιτίας των μέτρων που ισχύουν στην χώρα εδώ και σχεδόν πέντε μήνες. Το γεγονός αυτό κάνει άλλωστε ιδιαίτερα δύσκολη την παρότρυνση των ειδικών να παραμείνουν οι πολίτες μέσα στα σπίτια τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο τα κρούσματα όχι μόνο δεν εμφανίζουν ύφεση αλλά αντίθετα σημειώνουν μεγάλη έξαρση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αυτή η εβδομάδα κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους επιστήμονες καθώς όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων αφού –όπως λένε - υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο

Το θέμα αυτό άλλωστε συζήτησαν χθες το πρωί σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ο επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει ανησυχία και για αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης τις επόμενες ημέρες εξ αιτίας της συμμετοχής του κόσμου στις διαδηλώσεις, αλλά και των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο αντίλογος φυσικά είναι ότι μόλις προχθές μπήκαν σε βαθύ κόκκινο περιοχές που δεν γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις , όπως οι Περιφερειακές Ενότητες, Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου , Πιερίας , Χανίων και Σποράδων.

Φυσικά το τι θα συμβεί στην Αττική το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση αφού όπως είναι γνωστό τα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο. Αν αυξηθούν μάλιστα τα κρούσματα τότε το Μέγαρο Μαξίμου θα αναγκαστεί να πάρει απόφαση που δεν θέλει όπως για παράδειγμα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές.

Εν τω μεταξύ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένο από την εικόνα της οικονομίας αλλά και από τις μηδενικές αντοχές που έχουν πλέον οι άνθρωποι της αγοράς .

Έτσι υπάρχει η σκέψη μετά και από τις εισηγήσεις των ειδικών η αγορά να ανοίξει στις 22 ή στις 29 Μαρτίου. Όπως λένε πλέον οι περισσότεροι επιστήμονες με την τήρηση αυστηρών μέτρων δεν αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο η διασπορά του ιού απ' ότι σήμερα.

Βασικές προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η αυστηρή τήρηση των ραντεβού, και ο παράλληλος ορισμός χιλιομετρικής απόστασης μέσα στον οποίο θα μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών ενδέχεται να ανοίξουν πρώτα στις 22 Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία όλα δείχνουν ότι πάμε για το τέλος του μήνα –εάν και εφόσον – καθώς μόλις προχθές έκλεισαν και όσα ήταν ανοικτά παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα παιδιά , δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά σαφώς ακολουθούν την πανδημία .

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs