Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Παραιτήθηκε ο Υπ.Υγείας Σλοβακίας για τις καταγγελίες κακοδιαχείρισης της πανδημίας - Πολιτική κρίση στην Σλοβακία


Ο υπουργός Υγείας της Σλοβακίας Μάρεκ Κράτσι ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του προκειμένου ...να αμβλύνει την πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε μετά από καταγγελίες κακοδιαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

 

«Δύο μικρά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έθεσαν την παραίτησή μου ως προϋπόθεση για την παραμονή τους στην κυβέρνηση. Δεν θέλω να σταθώ εμπόδιο με κανέναν τρόπο, γι’ αυτό παραιτούμαι από τη θέση μου», τόνισε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός τεσσάρων κομμάτων βρίσκεται υπό πίεση λόγω των πολιτικών του αντιμετώπισης της Covid-19, την ώρα που το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων εξαιτίας της νόσου στη χώρα είναι το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο, πίσω από την Τσεχία, γειτονικό της κράτος.

Δύο από αυτά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το SaS και το Za Ludi, επιμένουν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2020 με επικεφαλής τον Ιγκόρ Μάτοβιτς, ηγέτη του κόμματος OLaNO, μετά την αμφιλεγόμενη αγορά δύο εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Ο Μάτοβιτς από την πλευρά του κατήγγειλε «μια ανήθικη απόφαση των εταίρων μας στον συνασπισμό», πιστεύοντας ότι ο Κράτσι θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του ως υπουργός Υγείας έως ότου η εκστρατεία εμβολιασμού με τη χρήση του εμβολίου Sputnik V μπει σε πλήρη εξέλιξη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs