Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: «Θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου» Σοκάρει καταγγελία κατά αστυνομικών


Στα ίχνη τριών ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη βρίσκονται οι ...Αρχές, την ίδια ώρα που 23χρονος συλληφθείς καταγγέλλει πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ.

 

Θέμα χρόνου θεωρείται η σύλληψη τριών ατόμων για τα σοβαρά επεισόδια και τον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού την περασμένη Τρίτη (09/03) στη Νέα Σμύρνη

Οι Αρχές, σύμφωνα με το MEGA, βρίσκονται στα ίχνη τριών ακόμη ατόμων, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και φέρεται να συμμετείχαν στη σοκαριστική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, βάσει μαρτυριών, αλλά και στοιχείων από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Πρόκειται μάλιστα για πρόσωπα γνωστά στις Αρχές από επεισόδια, τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων, όσο και σε γήπεδα, ενώ δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο ένας 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν αποδείχθηκε συμμετοχή του στα επεισόδια, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον των αστυνομικών στη ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» καταγγέλλει πολύωρο βασανισμό του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Ήμουν δεμένος πισθάγκωνα και φορούσα κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: "Στ’ αρ…. μας, θα πεις μια ομάδα"».

Ο νεαρός δεν δίστασε μάλιστα να περιγράψει με ακόμα πιο σοκαριστικές λεπτομέρειες τα βασανιστήριά του από τους αστυνομικούς.

«Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να με χτυπάνε, με πέταξαν στο ασανσέρ και μου έλεγαν "θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου". Με ρώτησαν πόσων χρονών είμαι και όταν απάντησα 21, μου είπαν "δυνατά πόδια έχεις για 21" και με βάραγαν εκεί. Ούτε νερό ούτε τουαλέτα… Η μόνη βοήθεια ήταν των παιδιών που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, αυτοί μας έβαλαν στα κάγκελα μπουκάλια με νερό. ∆ύο µέρες δεν είχαµε πρόσβαση στην τουαλέτα», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του, πάντως, διέψευσε τη συγκεκριμένη καταγγελία.

«Σε ολόκληρο το διάστημα της μεταφοράς του στη ΓΑΔΑ αλλά και της κράτησής του δεν υπήρξε καν αιτίαση περί άδικης μεταχείρισης ούτε από τον ίδιο ούτε από τη συνήγορο του», σημειώνει. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι και οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρνούνται όσα τους καταλογίζονται.

Ο 22χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από το χαμένο πορτοφόλι τρία μέτρα από το σημείο του ξυλοδαρμού του αστυνομικού, υποστηρίζει μάλιστα στην κατάθεσή του ότι τον έκλεψαν.

«Στο πορτοφόλι μου είχα 125 ευρώ και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5 ευρώ και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό», αναφέρει.

Από την πλευρά του, 30χρονος Ελληνοιρακινός, ο αποκαλούμενος και «Ινδιάνος» εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη την ώρα των σοβαρών επεισοδίων, κατηγορώντας τον γαμπρό του ότι τον ενέπλεξε σε όλο αυτό λόγω οικογενειακών διαφορών.

«Ξέρω ότι ο γαμπρός μου συνέχεια κατηγορεί ανθρώπους χωρίς λόγο. Ίσως παίρνει φάρμακα και τρελαίνεται. Δε με συμπαθεί, γιατί όταν φωνάζει μπαίνω πάντα εγώ στη μέση. Με είχε απειλήσει στο παρελθόν και μου είχε πει εσύ θα την βάψεις κάποια στιγμή», είπε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs