Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Αυτοκτόνησε ασθενής με κορωνοϊό στο Βόλο – Έπεσε από τον 7ο όροφο


62χρονος ασθενής έπεσε από τον 7ο όροφο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν πολύ καλά στη υγεία του. ...
Σοκαρισμένος είναι ο Βόλος από την αυτοκτονία που συνέβη πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο της πόλης. Ειδικότερα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου ένας 62χρονος ασθενής. 

 

Ο ασθενής, νοσηλευόταν σε μονάδα covid, ήταν πολύ καλά στην υγεία του και σε λίγες μέρες θα έπαιρνε εξιτήριο. Τίποτα μάλιστα δεν έδειχνε στη συμπεριφορά του ασθενούς, ότι θα άνοιγε το παράθυρο και θα πηδούσε από τον 7ο όροφο.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στο Θριάσιο νοσοκομείο πριν από λίγο καιρό, όπου ένας γιατρός που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, αυτοκτόνησε πέφτοντας από μπαλκόνι του Θριάσιου Νοσοκομείου.


Βόλος αυτοκτονία: Ήταν καλά στην υγεία του

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Θεσσαλία» ήταν τόσο καλά στην υγεία του που το πρωί είχε συνομιλήσει με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, και του είχε ανακοινωθεί ότι θα υποβληθεί σε τεστ ώστε να πάρει εξιτήριο.

Μία ώρα αφότου είχε τελειώσει το επισκεπτήριο των γιατρών, έβγαλε τα σωληνάκια, απευθύνθηκε στους τρεις ασθενείς που βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο μαζί του, τους είπε «ευχαριστώ για όλα», άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε στο κενό. Οι τρεις ασθενείς όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη καθώς όλοι στην κλινική είναι σοκαρισμένοι.


1018: 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία

Το νούμερο 1018 είναι η 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία. Δείτε τις οδηγίες αν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας:

Όταν ένας άνθρωπος αναφέρει ότι σκέπτεται την αυτοκτονία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε αυτά τα σχόλια με σοβαρότητα.

Η υπόθεση ότι ο άνθρωπος αυτός επιδιώκει μόνο την προσοχή μας είναι ένα πολύ σοβαρό και ενδεχομένως καταστρεπτικό, λάθος. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών άμεσα.


Προσπαθήστε να μην φανείτε σοκαρισμένος.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ήδη πολύ συντετριμμένος και αν διακρίνει την ταραχή σας για ότι σας λέει θα τον επηρεάσει αρνητικά. Παραμείνετε ήρεμοι και μιλήστε μαζί του.

Μην χειριστείτε την κατάσταση μόνοι σας.

Ένας αυτοκαταστροφικός άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Μην επιτρέψετε σε μη σωστά καταρτισμένους ανθρώπους να δράσουν ως οι μοναδικοί σύμβουλοι αυτού του ατόμου. Αυτοκτονία Θριάσιο

Ζητήστε βοήθεια αμέσως.

Καλέστε το 1018 την 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την αυτοκτονία. Ένας αυτοκαταστροφικός άνθρωπος χρήζει άμεσης βοήθειας από ειδικούς ψυχικής υγείας.

Ακούστε προσεχτικά όλα όσα έχει να σας πει αυτός ο άνθρωπος.

Αφήστε τον να μιλήσει όσο θέλει. Ακούστε τον προσεκτικά ώστε να είστε σε θέση να τον υποστηρίξετε όσο γίνεται και να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτό που του προκαλεί τα αυτοκαταστροφικά συναισθήματα/σκέψεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs