Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Τουρκία: Ελεύθερη η Μελέκ Ιπέκ που είχε σκοτώσει τον σύζυγο – βασανιστή της


Ελεύθερη μετά από 108 ημέρες είναι η Μελέκ Ιπέκ η γυναίκα που σκότωσε τον σύζυγο – βασανιστή της, που ...την κακοποιούσε συστηματικά μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών τους. 



Η 31χρονη ξέσπασε σε κλάματα κατά την ανακοίνωση της απόφασης από τους δικαστές, τους οποίους και ευχαρίστησε πριν “λυγίσει” εκ νέου όταν αντίκρισε τις δύο κόρες της. 


Η Μελέκ Ιπέκ εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Αττάλειας για τρίτη φορά, ενώ την ακρόαση παρακολούθησαν και οι συγγενείς του συζύγου-βασανιστή της, Ραμαζάν Ιπέκ, καθώς και πολλά μέλη οργανώσεων που όλο αυτό το διάστημα ζητούσαν την απελευθέρωσή της. 

Η Μελέκ Ιπέκ, γινόταν συστηματικά έρμαιο των βίαιων και ερωτικών φετίχ του Ραμαζάν, ο οποίος την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες, συχνά μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά τους. Μετά από ένα ακόμη πολύωρο μαρτυρικό βασανιστήριο, έχοντας ικετέψει τον άντρα της μπροστά στα παιδιά τους να μη τη σκοτώσει, ενώ εκείνος τη σημάδευε με καραμπίνα, κι αφού αναγκάστηκε να μείνει για για ένα ολόκληρο βράδυ γυμνή και δεμένη στο πάτωμα ενός δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της, μα πρωτίστως τα δύο της παιδιά. “
Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε”, είχε περιγράψει η ίδια. Η 31χρονη είχε τηλεφωνήσει η ίδια στην αστυνομία για να ειδοποιήσει ότι μόλις είχε σκοτώσει τον άντρα της. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα. Παρά το γεγονός ότι η Μελέκ Ιπέκ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, έμεινε στη φυλακή για τρεις και πλέον μήνες, χωρίς ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη. 

Όλο αυτό το διάστημα, οργανώσεις για την ισότητα των φύλων, αλλά και απλών χρηστών των social media ζητούσαν την άμεση αποφυλάκισή της, από τη στιγμή που η γυναίκα αναγκάστηκε να αμυνθεί σε ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης, όπως και εν τέλει έγινε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs