Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Εμβολιασμός: Μαζική η συμμετοχή των τριαντάρηδων, μπλόκαραν προσωρινά την πλατφόρμα


Αθρόα είναι η συμμετοχή των τριαντάρηδων στον εμβολιασμό οι οποίοι έχουν σπεύσει ...να ορίσουν τα ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα ανά τη χώρα.



Κατά χιλιάδες μπαίνουν στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό οι τριαντάρηδες οι οποίοι συμμετέχουν μαζικά προκειμένου να τακτοποιήσουν την… εκκρεμότητα που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να χαρούν το καλοκαίρι όπως και τα μέλη των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων που έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις που είχαν γίνει μέχρι χθες, Μεγάλη Δευτέρα, οι αδιάθετες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ήταν περί τις 200.000 και όπως όλα δείχνουν θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39.

Όσον αφορά κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν με ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης των ραντεβού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, θα δουν επαναπρογραμματισμένα τα ραντεβού τους, με νέα sms στο οποίο θα προσδιορίζονται οι λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό τους.

Μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό περίπου 30.000 πολίτες, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις εστάλησαν ακυρωτικά μηνύματα καθώς δεν ελήφθη υπόψιν από το σύστημα το γενέθλιο έτος τους (1991), αλλά η ημερομηνία κατά την οποία θα συμπληρώσουν το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Πιερρακάκης: «Η πλατφόρμα άνοιξε λίγο νωρίτερα»

Για το θέμα εμβολιασμού της κατηγορίας πολιτών 30-39 ετών, τοποθετήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι από χθες το βράδυ άνοιξε λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Σχετικά με την επόμενη στην σειρά ομάδα πληθυσμού, την 40-44, είπε πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η ίδια με την πλατφόρμα να ανοίγει την Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs