Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Το απίστευτο κόλπο αυτού του φοιτητή για να τρώει τζάμπα delivery


Ένας 23χρονος φοιτητής ονόματι Xu, καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών για ...εξαπάτηση του KFC τρώγοντας φαγητό αξίας... περίπου 25.000 ευρώ σε fast food, εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι στον τρόπο παραγγελίας. 



Ένα απλό κολπάκι, που όμως του έφερε τρομερούς μπελάδες.

Ο Xu ανακάλυψε για πρώτη φορά τη δυσλειτουργία του app του KFC το 2018 και όχι μόνο συνέχισε να το χρησιμοποιεί προς όφελός του για τους επόμενους έξι μήνες, αλλά το μοιράστηκε και με φίλους και μάλιστα κέρδισε οικονομικά από αυτό.

Ο μαθητής με έδρα το Jiangsu κατά λάθος συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να παραγγείλει δωρεάν φαγητό χρησιμοποιώντας κουπόνια στην επίσημη εφαρμογή KFC και, στη συνέχεια, ζητώντας αμέσως επιστροφή χρημάτων για τα κουπόνια χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WeChat της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε να μεταπωλεί τα κουπόνια στο διαδίκτυο για να βγάλει κέρδος και έπειτα άρχισε να καμαρώνει και να αναφέρει συχνά σε άλλους τα ελαττώματα της εφαρμογής - αυτό το επιβεβαίωσαν τέσσερις από τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο.

Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ο Xu προκάλεσε οικονομικές απώλειες άνω των 58.000 γιουάν στα εστιατόρια του KFC στην Κίνα, ενώ οι απώλειες που προκάλεσαν οι άλλοι τέσσερις φοιτητές που ήξεραν το ίδιο κόλπο, κυμαίνονταν από 8.900 γιουάν έως 47.000 γιουάν. Συνολικά, οι πέντε φέρεται να προκάλεσαν πάνω από 200.000 γιουάν (25.000 ευρώ περίπου) σε οικονομικές απώλειες για την εταιρεία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τίποτα καλό δεν διαρκεί για πάντα και ενώ τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης δεν αναλύουν λεπτομερώς πώς συνελήφθησαν τελικά οι πέντε, πέρασαν από δίκη και πρόσφατα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για απάτη.

Ο ίδιος ο Xu τιμωρήθηκε με ποινή 2,5 ετών πίσω από τα κάγκελα και πρόστιμο 6.000 γιουάν, ενώ οι συνάδελφοί του τιμωρήθηκαν μεταξύ 15 μηνών και δύο ετών και πρόστιμα μεταξύ 1.000 και 4.000 γιουάν.

Η υπόθεση πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στα κινέζικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να αναρωτιούνται εάν η εκμετάλλευση του κακώς σχεδιασμένου λογισμικού αποτελεί πράγματι έγκλημα. Οι κινεζικές αρχές υποστήριξαν ότι είναι έγκλημα, συγκρίνοντας τις ενέργειες των φοιτητών σε αυτήν την περίπτωση με την ανάληψη μετρητών από ένα ATM που δεν λειτουργεί και το να πάρεις χρήματα που δεν σου ανήκουν. Στην Κίνα, μια τέτοια συμπεριφορά θεωρείται έγκλημα και ο Xu τώρα το ξέρει καλά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs