Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Τι πρέπει να κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο - Tι είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης


Το καλοκαίρι, ειδικά όσοι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο χρειάζονται προστασία σε περίπτωση που... πέσει ο τίτλος αντισωμάτων, δήλωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.«Δεν θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμισε πως «δεν πρέπει να σταματήσει η χρήση της μάσκας και σε αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις, και γενικότερα δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση».

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, προέβλεψε ότι η χώρα θα πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου - μέσα Ιουνίου, αλλά διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα» διευκρίνισε.

«Οι 3 τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ» σημείωσε ο καθηγητής.

«Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το 3ο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο» σημείωσε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs