Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το bullying στον Μάκη: «Του πέταγαν νεράτζια και τον έφτυναν» Κοινό μυστικό φαίνεται πως ήταν το bullying που δεχόταν ο 14χρονος


Τουλάχιστον σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες για το bullying που δεχόταν στο σχολείο του ο Μάκης, με ...αποτέλεσμα να αποφασίσει να βάλει τέλος στην ζωή του. Σοκαριστικές τόσο για τα όσα βίωνε ο 14χρονος μαθητής, όσο και για την στάση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος είτε δεν γνώριζε τί γινόταν μέσα στον χώρο που είναι υπεύθυνος, είτε δεν ενδιαφερόταν...



Και αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες που μιλούν με λεπτομέρειες για τις δύσκολες καταστάσεις που πέρναγε ο νεαρός. «Τον είχαν βάλει σε μία γωνία, του πετάγανε νεράτζια, τον φτύνανε, του πετάγανε νερό, του έλεγαν έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώσω. Κάπως το παιδί κατάφερε και βγήκε από τον κύκλο, τον πήραν από εδώ έως το σπίτι του με πέτρες, φτυσίματα, νεράτζια... Κάποια παιδία είναι από το σχολείο, κάποια της ηλικίας του και κάποια μεγαλύτερα και κάποιοι πιο μικροί», είπε ένας συμμαθητής του στην κάμερα του Star.

Ένας άλλος είπε: «Δύο παιδιά είχαν πάει και τον βαράγανε στο πρόσωπο με σφαλιάρες. Μου είπαν οτι το κάνανε για πλάκα», ενώ ένα νεαρό κορίτσι έβαλε στο... κάδρο και τους καθηγητές: «Είχα δει οτι του πεταγάνε πράγματα. Δεν αντιδρούσαν οι καθηγητές. Το ξέρανε αλλά δεν αντιδρούσαν».


Ο διευθυντής και το Υπουργείο

Ο διευθυντής του 54ου γυμνασίου Αθηνών, με δήλωσή του στο Star είπε πως επειδή γνώριζε πολεμικές τέχνες δεν θα μπορούσε να δεχθεί bullying: «Δεν το ξέρω αυτό, δεν το ξέρω αν δεχόταν bullying. Ήταν αθλητής, αθλητής σε πολεμική τέχνη. Δεν νομίζω οτι ήταν από τα παιδιά που μπορούσε να δεχτεί bullying».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε: «Μετά από επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου και τον διευθυντή εκπαίδευσης υπήρξε διαβεβαίωση οτι το άτυχο αγόρισ δεν είχε υποστεί bullying στο σχολείο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs