Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Οι πιό σατανικοί gαy όλων των εποχώv


Γενναίοι στρατηλάτες, λαμπροί ηγεμόνες, ευαίσθητοι καλλιτέχνες, πρωτοπόροι επιστήμονες. ‘Ολοι ...γνωρίζουμε πόσοι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες έχουν διαπρέψει ως μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. 



Λογικό και αναμενόμενο λοιπόν ορισμένοι από αυτούς να έχουν πρωταγωνιστήσει και σε κάποιες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της. Απάνθρωπα κτήνη ή θύματα της ομοφοβικής κοινωνίας στην οποία έζησαν; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας!

Ίππαρχος Τύρρανος της αρχαίας Αθήνας μαζί με τον αδελφό του Ιππία, o ‘Ιππαρχος προσπάθησε να κλέψει τον νεάρό και αριστοκρατικό Αρμόδιο μέσα από την αγκαλιά του εραστή του Αριστογείτονα . Όταν όμως ο Aρμόδιος αρνήθηκε να ενδώσει στις ανήθικες προτάσεις του, ο Ίππαρχος δεν δίστασε να συκοφαντήσει την αδελφή του διαδίδοντας ότι δεν ήταν αρκετά παρθένα για να συμμετέχει στην πομπή των Παναθηναίων. Τέτοια φαρμακογλώσσα! Για να ξεπλύνει την ντροπή το θιγμένο ζευγάρι δολοφόνησε τον Ίππαρχο κατά τη διάρκεια της πομπής. Παρόλο που κανείς από τους δυο τους δεν είχε καλό τέλος (ο Αρμόδιος σκοτώθηκε επί τόπου από τους μπράβους του Ιππία και ο Αριστογείτων βασανίστηκε μέχρι θανάτου) έμειναν για πάντα στη μνήμη των δημοκρατικών αθηναίων ως οι «Τυρρανοκτόνοι».
Αυτοκράτορας Νέρων ‘Οσο η Ρώμη καιγόταν εκείνος έπαιζε το βιολάκι του. Ευνούχισε ένα αγόρι (το Σπόρο) και στη συνέχεια τον παντρεύτηκε σε μια λαμπρή τελετή με πλουμιστό νυφικό και την μπάντα της Ρώμης να παιανίζει. Ανάγκασε το διάσημο φιλόσοφο και δάσκαλό του Σενέκα να αυτοκτονήσει. ‘Εκλεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σπατάλησε τον κρατικό προϋπολογισμό σε όργια και θεάματα στην αρένα. Σκότωσε τον ετεροθαλή αδελφό του (για να του φάει το θρόνο) αλλά και την ίδια του τη μητέρα (την Αγριππίνα) επειδή αντιδρούσε στο γάμο του με την εξώλης και προώλης Ποππαία. Την ίδια του τη μανούλα! Δηλαδή πόσο πιο κακιασμένος μπορεί να γίνει κανείς;


Πάπας Παύλος Β’ Ο ποντίφικας που πολέμησε όσο λίγοι τους ουμανιστές λόγιους της Αναγέννησης είχε και αυτός τις αδυναμίες του: ‘Οπως και ο Νέρωνας σπατάλησε κι αυτός τεράστια ποσά από τον κρατικό κορβανά σε λούσα και πανηγύρια. Ήταν τόσο έκφυλος και διεστραμμένος που έβαζε τη φρουρά του να συλλαμβάνει τα καλύτερα τεκνά της Ρώμης γιατί του άρεσε να παρακολουθεί την ώρα που τα βασάνιζαν! Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι την ώρα που έβγαζε τα μάτια του με μπρατσωμένο νεαρό. Οι διάδοχοί του βρήκαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Παύλου Β’ τέτοιο πλούτο από κοσμήματα και συνολάκια υψηλής ραπτικής που ένας από αυτούς του έβγαλε το παρατσούκλι «Κυρία του Ελέους».

Νικολάι Γιετσόφ Πρωτοπαλίκαρο του Στάλιν κατά τη χειρότερη περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας, ο Γιετσόφ μπόρεσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αντικαταστήσει τον προηγούμενο αρχηγό των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών τον οποίο και εκτέλεσε. Θανατηφόρα αποτελεσματικός, τα επόμενα δύο χρόνια (1936-1938) οδήγησε άλλους 700 χιλιάδες συμπατριώτες του στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν άργησε όμως να το πληρώσει πολύ ακριβά και να έχει την ίδια τύχη με τον προκάτοχό του. Αφού έπεσε και ο ίδιος σε δυσμένεια και μην αντέχοντας τα βασανιστήρια, δέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν και η κατηγορία της ομοφυλοφιλίας αφού από ό,τι φαίνεται διασκέδαζε και σε άλλα λουτρά εκτός από τα λουτρά αίματος!


Ερνστ Ρεμ Ο επικεφαλής των περιβόητων «Ταγμάτων Εφόδου» του ναζισμού πίστευε ότι οι «θηλυπρεπείς» ομοφυλόφιλοι πρέπει να θανατώνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά οι πιο βαρύμαγκες όπως ο ίδιος ήταν προορισμένοι να γίνουν η ελίτ του νέου γερμανικού έθνους στα πρότυπα των αρχαίων σπαρτιατών και του Ιερού Λόχου της Θήβας. Ο Ρεμ κατάφερε να αποκτήσει τόση δύναμη και επιρροή μέσα στο ναζιστικό κόμμα που ο Χίτλερ αποφάσισε τελικά να τον βγάλει από τη μέση κατά τη «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών». Αργότερα ο Φίρερ δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο ξερίζωσε «τον καρκίνο της ομοφυλοφιλίας» από το ναζιστικό κόμμα.

Ρόι Κον Δικηγόρος και στενός συνεργάτης του παρανοϊκού γερουσιαστή Τζο Μακάρθι, ο Ρόι Κον πρωταγωνίστησε στην αντικομμουνιστική υστερία που κατέλαβε την Αμερική κατά τη δεκαετία του 50. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά ξεκίνησε και δεύτερο κυνήγι μαγισσών, αυτή τη φορά εναντίον των ομοφυλόφιλων δημόσιων υπαλλήλων τους οποίους θεωρούσε «μαριονέτες των κομμουνιστών», «ευάλωτους σε εκβιασμούς» και «επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια». Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθούν περισσότεροι από 200 άνθρωποι αλλά ο Κον είχε ξεχάσει μια σημαντική λεπτομέρεια: ανήκε και ο ίδιος τους ανθρώπους που καταδίωκε. Πέθανε από Aids το 1986 αλλά επέμενε μέχρι το τέλος ότι έπασχε από καρκίνο.


Δρακουμέλ Από τότε που πήρε πρέφα πόσο καλά περνάνε μεταξύ τους τα Στρουμφάκια στο Στρουμφοχωριό δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή τις απεγνωσμένες προσπάθειες να τα κάνει δικά του. ‘Η έστω να τους κόψει τη διασκέδαση αφού ο ίδιος υπήρξε άτυχος στον έρωτα και κατέληξε να γεράσει μόνος μέσα στον πύργο του παρέα με την γκρινιάρα και δύστροπη Ψιψινέλ. Δικαιολογημένα λοιπόν λυσσάει και αφρίζει από τη ζήλια του. Σε κάποια μεταγενέστερα επεισόδια απέκτησε και ένα νεαρό βοηθό που είχε φάει αποβολή από τη σχολή των μάγων. Σύμφωνα με τις σχετικές φήμες, η σχέση τους είναι κάτι περισσότερο από απλά επαγγελματκή.

Σέσιλ Ρόουντς Ο στυγνός βρετανός αποικιοκράτης είχε και μια πιο ευαίσθητη πλευρά και συγκεκριμένα έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τα ξανθά πιπίνια της Αρείας φυλής. Και αυτό ήταν κάτι που όπως θα δούμε στιγμάτισε την καριέρα του. Υπήρξε τόσο ψωνισμένος και μεγαλομανής που όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της αποικίας του από τη Βρετανία αποφάσισε να της δώσει το όνομά του: Ροδεσία. Επί των ημερών του το μοναδικό δικαίωμα που είχαν οι μάυροι κάτοικοι της Ροδεσίας ήταν να δουλεύουν δωρεάν στις φυτείες και τα ορυχεία των λευκών και γενικώς να ικανοποιούν κάθε τους επιθυμία. Είπαμε, ο ίδιος προτιμούσε τους ξανθούς αλλά φρόντιζε και για τις ανάγκες των άλλων.

‘Αντριου Κιουνάναν Πρώην μοντέλο και συνοδός ευκατάστατων κυρίων, το καλοκαίρι του 1997 ο Κιουνάναν σκότωσε μέσα σε τρεις μήνες πέντε πρώην πελάτες του σε πέντε διαφορετκές πόλεις της Αμερικής. ‘Εγινε ο νο.1 καταζητούμενος του FBI αλλά η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον συλλαβει πριν βάλει ο ίδιος τέρμα στη ζωή του μέσα σε ένα σκάφος αγκυροβολημένο στον κόλπο του Μαϊάμι. Καθώς άφησε πίσω του ελάχιστα στοιχεία και δεν λήστευε τα θύματά του κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τα κίνητρα της δολοφονικής του μανίας. ‘Ολοι γνωρίζουν όμως το πιο διάσημο θύμα του: τον ιταλό σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε που πυροβόλησε και σκότωσε έξω από την έπαυλή του στο Μαϊάμι. Αυτή η πράξη του κάνει τον Κιουνάναν ένοχο για το βαρύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραξει ποτέ ένας γκέι: το έγκλημα κατά της μόδας.


Γιαροσλάβ Καζίνσκι Πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας και δίδυμος αδελφός του σημερινού προέδρου της χώρας. Με το που ανέλαβε την εξουσία έδωσε εντολή στον υπουργό Παιδείας να απαλλάξει όλα τα σχολεία της Πολωνίας από τους ομοφυλόφιλους δασκάλους. Σκοπός του όπως δήλωσε ήταν να να σταματήσει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» καθώς «καμία κοινωνία δεν έχει συμφέρον να αυξήσει τον αριθμό των ομοφυλόφιλων»! Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης αλλά και σκωπτικά σχόλια αντιπάλων του όπως ο πρώην πρόεδρος Λεχ Βαλέσα που δεν παύουν να θυμίζουν με νόημα ότι ο Γιαροσλάβ παραμένει ανύπαντρος και μένει ακόμα στο σπίτι της μητέρας του. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του τύπου, οι πολωνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο ο Γιαροσλάβ έχει μακροχρόνια σχέση με άλλον άντρα.


‘Αλαν Τσέιμπερς Αμερικάνος ιερωμένος και πρόεδρος της μεγαλύτερης παραεκκλησιαστικής οργάνωσης της Αμερικής που ασχολείται με τη «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων. Μπορεί ο Τσέιμπερς να έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης δυστυχισμένων ανθρώπων στους οποίους υπόσχεται ότι θα θεραπεύσει το «πάθος» τους, θα τους «αλλάξει» και θα τους βάλει στον «ίσιο δρόμο». Ο ίδιος όμως μάλλον δεν αποτελεί το καλύτερο παράδεγμα για την επιτυχία της περίφημης «θεραπείας». Αν και σήμερα είναι παντρεμένος με γυναίκα και τρία παιδιά όπως λέει ο ίδιος, «δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώην ομοφυλόφιλο. Οι ομοφυλοφιλικές επιθυμίες δεν σε αφήνουν τόσο έυκολα, πρέπει να παλεύεις συνέχεια για να μπορέσεις να κυριαρχήσεις πάνω τους». Καλή επιτυχία πάτερ Τσέιμπερς!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs