Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σελίδα στο Facebook αναρτά γυναίκες που μασουλάνε στο μετρό -Σάλος στην Αγγλία [εικόνες]

Σάλος έχει προκληθεί στο Λονδίνο με την σελίδα στο facebook WWEOT η οποία ανεβάζει φωτογραφίες γυναικών να τρώνε μέσα στο μετρό.

Η σελίδα ονομάζεται...«Women Who Eat On Tubes», Γυναίκες που τρώνε στο μετρό και προτείνει στους λονδρέζους, εδώ και μερικές εβδομάδες, ένα περίεργο παιχνίδι. Να φωτογραφίζουν γυναίκες που τρώνε, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και να τις ανεβάζουν μαζί με τα σχετικά σχόλια, τι μασουλάνε, σε ποιά γραμμή, τι ώρα κλπ.

Αυτά τα πορτρέτα, τα οποία δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τα «θύματα» και πολλοί παρεμβαίνουν στη συζήτηση ζητώντας από τις εν λόγω γυναίκες να υποβάλλουν μηνύσεις.

«Εμείς δοξάζουμε τις γυναίκες και τις ενθαρρύνουμε να τρώνε στο μετρό» απαντούν οι υπεύθυνοι της σελίδας, οι οποίο κατηγορήθηκαν για σεξισμό.

Ενα από τα «θύματα», η Σοφί Γουίλκινσον, ρωτήθηκε από το σάιτ The Debrief και δήλωσε ότι ένιωσε ταπεινωμένη και ανίκανη μπροστά στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να βγάλει τη φωτογραφία της από το ίντερνετ.

Η σελίδα έχει ήδη 20.000 μέλη και ο αριθμός αυξάνεται ιλιγγιωδώς. Αυτό ξεπέρασε τις φιλοδοξίες των υπευθύνων και την Δευτέρα όρισαν κάποιους κανόνες στο παιχνίδι. Προειδοποίησαν ότι δεν θα αναρτούν σχόλια υβριστικά και αδικαιολόγητα και ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν καμμία εξαίρεση. Ο επικεφαλής Τόνι Μπαρκ δηλώνει ότι πρόκειται για ένα «δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας» η σελίδα του αν και αναγνωρίζει ότι δεν κάνει τέχνη. «Οι εικόνες δεν είναι Πικάσο αλλά συλλαμβάνουν την στιγμή που δεν μπορεί ποτέ να αναπαραχθεί...και οι εικόνες είναι κάτι σε συνεχή εξέλιξη» δηλώνει στην Liberation.

«Το να παίρνεις φωτογραφίες μέσα στο μετρό δεν είναι παράνομο» αναφέρει από την πλευρά του ο υπεύθυνος ασφαλείας του λονδρέζικου μέσου. «Ζητάμε, ωστόσο, από όσους το κάνουν να σέβονται τους άλλους επιβάτες».









http://www.iefimerida.gr/node/150511#ixzz2yQSQXm4G

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs