Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ποινή ακόμα και επταετούς φυλάκισης σε γονείς που αρνούνται στα παιδιά τους την αλλαγή φύλου


Αντιμέτωποι με επτά χρόνια φυλάκισης οι γονείς που αρνούνται στα παιδιά τους την αλλαγή φύλου στην.... Σκωτία.

Αν οι ενέργειες των γονιών προς το παιδί γίνονται «καταναγκαστικές ή ελεγκτικές», τότε θα εφαρμόζονται οι διατάξεις

Σειρά προτάσεων που μεταξύ άλλων αφορούν και την «αλλαγή ή καταστολή της ταυτότητας φύλου» έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Σκωτίας.

Μεταξύ άλλων, οι γονείς που αρνούνται να επιτρέψουν στα παιδιά τους την αλλαγή θα είναι αντιμέτωποι με κάθειρξη που φτάνει ως και επτά χρόνια.

Ειδικότερα, θα καταστούν παράνομες οι ενέργειες που αποσκοπούν στην «αλλαγή ή την καταστολή» της ταυτότητας φύλου ενός άλλου ατόμου, προκαλώντας σωματική ή ψυχολογική βλάβη στο άτομο.

Καθώς συχνά αυτές οι πρακτικές λαμβάνουν χώρα σε οικογενειακό περιβάλλον, είναι πιθανόν οι γονείς να έλθουν αντιμέτωποι αν δεν συμφωνήσουν με τη δήλωση του παιδιού τους ότι είναι τρανς.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα αφορά καταστάσεις όπως θεραπεία ή συμβουλευτική που απαιτεί από ένα άτομο να αλλάξει ή να καταστείλει την έλξη του για το ίδιο φύλο και η συνταγογράφηση φαρμάκων για την καταστολή της σεξουαλικής ορμής ενός ατόμου.

Ακόμη περιλαμβάνονται ο συνεχής έλεγχος των δραστηριοτήτων και της εμφάνισης ενός ατόμου και η ταπείνωση ενός ατόμου.

Ωστόσο, δεν ποινικοποιούνται καταστάσεις όπως η «έκφραση ανησυχιών» ή η «μη ενεργή υποστήριξη» της απόφασης ενός παιδιού να ντυθεί ως μέλος του αντίθετου φύλου. Αν όμως οι ενέργειες γίνονται «καταναγκαστικές ή ελεγκτικές», τότε θα εφαρμόζεται ο νόμος ακόμη και αν «η επιθυμία [των γονιών] είναι να βοηθήσουν ή να προστατεύσουν το άτομο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs