Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σκουρλέτης: Περισσότερες δόσεις για οφειλέτες της ΔΕΗ


Μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής των οφειλών της ΔΕΗ από καταναλωτές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ....
τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανέφερε ότι εξετάζονται, από την πλευρά του υπουργείου, πιο ευέλικτοι τρόποι για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ, καθώς, όπως έκανε γνωστό, καταναλωτές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό καθεστώς (36 δόσεις).

«Η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας του υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένη κι έχει φανεί κατ’ επανάληψη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για την αντιμετώπιση του ζητήματος», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως «θα βελτιώσουμε την πολιτική μας στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη περίοδος αποπληρωμής που θα διευκολύνει κάποιες κατηγορίες καταναλωτών να εξοφλήσουν την οφειλή τους, έστω και αν η ΔΕΗ εισπράττει τα οφειλόμενα ποσά με πιο αραιό τρόπο». 


Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ ανέρχονται στα 2,3 δις ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα πως μεγάλο μέρος των οφειλών προέρχονται από τους Δήμους και τις δημοτικές εταιρείες ύδρευσης. «Υπάρχουν δήμοι που προτιμούν να κάνουν πολιτική παρά να πληρώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας παράλληλα πως τα χρέη από τις δημοτικές επιχειρήσεις φτάνουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ με τον Δήμο Ζακύνθου να είναι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας για θέματα απελευθέρωσης ενέργειας αλλά και στον ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας «δε μπορεί να γίνει με βίαιο τρόπο όπως είχε γίνει στην περίπτωση της μικρής ΔΕΗ», επαναλαμβάνοντας ότι δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο