Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

NASA: Επέστρεψε στη Γη ο αστροναύτης που πέρασε 1 χρόνο στο διάστημα (Video)


O αστροναύτης της NASA Σκοτ Κέλλυ μαζί με τους Ρώσους κοσμοναύτες Μιχαήλ Κορνιένκο και Σεργκέι Βόλκοφ προσγειώθηκαν με επιτυχία στην έρημο του ....
Καζακστάν το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Κέλλυ ολοκλήρωσε την αποστολή του, η οποία διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο και έγινε έτσι ο πρώτος αστροναύτης της NASA που περνά τόσο καιρό στο διάστημα.

After 340 days in space, @StationCDRKelly is back on Earth from his #YearInSpace mission. https://t.co/KX5g7yYnYG https://t.co/dhCfP1M6tZ
— NASA (@NASA) 2 March 2016

Μια τόσο μεγάλη παραμονή στο διάστημα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου, συγκεκριμένα στα κόκκαλα και την όραση αλλά ο Κέλλυ δήλωσε στην τελευταία του ενημέρωση πως «αισθάνεται περίφημα» και πως θα μπορούσε να μείνει ακόμα 100 ημέρες στο διαστημικό σταθμό. Το μόνο που τον ενόχλησε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ήταν το ότι του έλειπαν οι δικοί του άνθρωποι.


Ο Κέλλυ είχε ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι φωτογραφίες του από το διάστημα συναρπάζουν. Μάλιστα, μέσω του Twitter, είχε εκφράσει και τη στήριξη του στη χώρα μας γράφοντας "Καλημέρα στην Αθήνα από το διαστημικό σταθμό. Σας εύχομαι τα καλύτερα".

#Athens, #Greece, #GoodMorning from @Space_Station. Wishing you the best. #YearInSpace pic.twitter.com/zAMEz5JvlW
— Scott Kelly (@StationCDRKelly) 12 July 2015

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs