Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ο Ομπάμα κάνει παρατηρήσεις στους υποψηφίους: «Μην τσακώνεστε σαν παιδιά στην αυλή του σχολείου»


Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους υποψήφιους στις προκριματικές εκλογές να αφήσουν «τις βρισιές και τους χλευασμούς τύπου ...
σχολικής αυλής» και να μην δημιουργούν «διχόνοιες με βάση τη φυλή ή την πίστη», μετά την ακύρωση προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο Σικάγο εξαιτίας βιαιοτήτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Αμερική τα πηγαίνει καλά. «Αυτό στο οποίο οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία για την προεδρία πρέπει να επικεντρωθούν είναι πώς μπορεί να γίνει για να τα πάει καλύτερα. Όχι βρισιές, όχι χλευασμοί τύπου σχολικής αυλής, όχι διχόνοιες με βάση τη φυλή ή την πίστη και, οπωσδήποτε, όχι βία κατά άλλων Αμερικανών».


Η εμπρηστική ρητορική του Τραμπ, ο οποίος καταφέρεται συστηματικά κατά των Μεξικανών και των μουσουλμάνων αυξάνει την ένταση στην προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι συγκεντρώσεις του γίνονται όλο και συχνότερα θέατρο επεισοδίων ανάμεσα σε υποστηρικτές του και διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs