Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που προκαλούν τον Πούτιν (Photos)


Τρείς είναι οι γυναίκες που προκαλούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Spiegel. Οι τρεις γυναίκες είναι οι «κόρες της αντιπολίτευσης», καθώς οι πατέρες τους...
έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Ζάνα Νέμτσοβα είναι η κόρη του δολοφονηθέντος ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπόρις Νέμτσοφ. Η 31χρονη κόρη του Νέμτσοφ δεν αποκαλύπτει την τοποθεσία του γραφείου της, εξαιτίας των απειλών για τη ζωή της που έχει δεχθεί στη Μόσχα.


Η Ζάνα Νέμτσοβα


Η Νέμτσοβα έφυγε για τη Γερμανία πριν από εννιά μήνες, καθώς δεν ήταν πλέον ασφαλής στη Ρωσία.

«Νομίζω ότι μπορώ να ασκήσω μεγαλύτερη πίεση από εδώ, για να βεβαιωθώ ότι η δολοφονία του πατέρα μου θα ερευνηθεί πλήρως» δήλωσε η Νέμτσοβα στο Spiegel.

Η 31χρονη εργάζεται ως ρεπόρτερ στην Deutsche Welle και έχει εκδόσει το βιβλίο «Shaking Up Russia» (Ταρακουνώντας τη Ρωσία), παράλληλα πιέζει το Συμβούλιο της Ευρώπης να ορίσει ειδικό εισηγητή στην έρευνα για τη δολοφονία του πατέρα της.


Σημειώνεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2015, εκτελεστές πυροβόλησαν τον πατέρα της κοντά στο Κρεμλίνο, χτυπώντας τον στον λαιμό, τους πνεύμονες, την καρδιά και το συκώτι.

«Δεν μισώ προσωπικά τον Πούτιν, ακόμη κι αν ο πατέρας μου δολοφονήθηκε με εκείνον στην εξουσία» ισχυρίζεται η Νέμτσοβα και προσθέτει ότι θα επιστρέψει στη Ρωσία «όταν η χώρα μου θα τηρεί το κράτος δικαίου».


Επίσης, η κόρη του πρώην δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σόμπτσακ, Ξένια Σόμπτσακ αναγκάστηκε να φύγει για το εξωτερικό μετά τη δολοφονία του Νέμτσοφ. Ωστόσο, επέστρεψε αργότερα στη Μόσχα.

Η Ξένια Σόμπτσακ


Ο Σόμπτσακ κάποτε ήταν πολιτικός μέντορας του Πούτιν, ωστόσο το όνομα της κόρης του είναι στην ίδια λίστα με εκείνη που βρισκόταν το όνομα του Νέμτσοφ.

Η Ξένια Σόμπτσακ εργάζεται ως δημοσιογράφος του «It Girl» και ως ηθοποιός. Το περασμένο καλοκαίρι είχε πάει στην Οδησσό για να πάρει συνέντευξη από τον κυβερνήτη Σαακασβίλι.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν στην πρώτη γραμμή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Σήμερα, ασκεί κριτική μέσα από ένα τηλεοπτικό στούντιο.


«Δεν έδωσε ο Πούτιν την εντολή για την εκτέλεσή του. Αλλά ήταν ο Πούτιν εκείνος που δημιούργησε αυτή την κολασμένη μηχανή και έχασε τον έλεγχό της» υποστηρίζει η Σόμπτσακ για την δολοφονία του Νέμτσοφ.

Τέλος, η κόρη του οικονομικού μεταρρυθμιστή Γεγκόρ Γκαϊντάρ, η Μαρία Γκαϊντάρ, η οποία μένει πλέον στην Οδησσό. Ο Γκαϊντάρ είχε διατελέσει πρωθυπουργός υπό τον Μπόρις Γιέλτσιν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.Η Μαρία Γκαϊντάρ


Η Γκαϊντάρ επισημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει στη Ρωσία μέχρι τη στιγμή που θα επικρατήσουν η δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Από τον Ιούλιο είναι υπουργός Υγείας του κυβερνήτη της Οδησσού. Η Γκαϊντάρ τέθηκε στην υπηρεσία της μισητής για τη ρωσική κυβέρνηση επανάσταση της Μαϊντάν και δουλεύει για έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Μόσχας.

Τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ της Ρωσίας χαρακτηρίζουν την Γκαϊντάρ ως προδότρια της χώρας. Μέχρι και ο Ρώσος συγγραφέας Εντουαρντ Λιμόνοφ πρότεινε ότι όλη η οικογένειά της πρέπει να εκτελεστούν. Η ίδια ισχυρίζεται ότι «Εχουμε συνηθίσει τέτοιες επιθέσεις».


 Το Νοέμβριο του 2006 είχε κρεμαστεί από γέφυρα κοντά στο Κρεμλίνο με μία επιγραφή που ανέφερε «Δώστε πίσω στον κόσμο τις εκλογές τους, μπ@@@ρδοι».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs