Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Βρείτε ποιος από όλους τους βράχους είναι ψεύτικος και γεμάτος εκρηκτικά (Photos)


Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ έχουν στις τάξεις τους ιχνηλάτες βεδουίνους που τους ...
βοηθούν να ξεχωρίσουν πότε ένας βράχος είναι παγιδευμένος.



Οι Βεδουίνοι είναι νομάδες, αραβικής καταγωγής που ζουν χρόνια στις άγριες ερήμους και ξέρουν να διαβάζουν τα σημάδια των βράχων και του χώματος. Μπορούν με σιγουριά σαν εξαιρετικοί ιχνηλάτες που είναι να πουν ποιος πέρασε από πού, προς ποια κατεύθυνση και πριν από πόση ώρα. Μπορούν να διαβάζουν ακόμη και τα σημάδια και τα ίχνη που τεχνηέντως έχουν σβηστεί.


Ο Ισραηλινός στρατός έχει εντάξει βεδουίνους, προκειμένου να μπορούν να εντοπίζουν πότε μια περιοχή είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά. Ακόμη και στη φωτογραφία που βλέπετε που είναι γεμάτη βράχους, ένας από αυτούς είναι ψεύτικος και παγιδευμένος με εκρηκτικά. Ο βεδουίνος ιχνηλάτης τον έχει εντοπίσει και έχει ενημερώσει τους υπόλοιπους.


Μάλιστα συχνά όταν μονάδες του στρατού εμπλέκονται σε μάχες με τη Χαζμπολά οι βεδουίνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για να εντοπίζουν παγιδευμένα σημεία.


Ο λοχίας Ασφούλ Ναίμ, ένας από τους 300.000 βεδουίνους Άραβες που ζουν στο Ισραήλ (Σουνίτες όλοι τους), θεωρεί ότι είναι Ισραηλινός και είναι ένας από τους βεδουίνους που εντοπίζουν παγίδες.




Τα μάτια τους μπορούν να καταλάβουν αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι φαντάροι. Διαβάζουν ίχνη, ακόμη και καλυμμένα, μια διαφορά στο χρωματισμό ενός βράχου τους θέτει σε συναγερμό και εντοπίζουν ψεύτικους βράχους – βόμβες, ένα πατημένο χορτάρι στη μέση της ερήμου μπορεί να σώσει ζωές.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs