Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Μωρό γεννιέται με τεράστιο, πρησμένο κεφάλι! 20 μήνες αργότερα? Ακόμη και οι Γιατροί ΔΕΝ μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους!


Η ιστορία του μωρού Parker είναι μια, όπως λέει ο μπαμπάς του, ανιδιοτελούς αγάπης.

«Ήμουν στο...
πλευρό του όλη την ώρα μιλώντας του, προσευχόμουν μαζί του, κρατώντας το χέρι του, 




τρίβοντας το κεφάλι του,» ο πατέρας του, Ryan Grelecki λέει. «Αυτή η άνευ όρων αγάπη σε συνεπαίρνει.»

Ο Parker γεννήθηκε με κρανιοσυνοστέωση και υδροκέφαλο, μια κατάσταση κατά την οποία νωτιαίο υγρό γεμίζει την κρανιακή κοιλότητα, παραγκωνίζοντας τον εγκέφαλο του μωρού. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο εγκέφαλος του Parker κατείχε μόλις το 5 τοις εκατό του κρανίου του, όταν γεννήθηκε (σε ένα φυσιολογικό μωρό, είναι πιο κοντά στο 90 με 95 τοις εκατό).

Με λίγα λόγια, όπως λέει ο γιατρός του, η κατάσταση του Parker ήταν εκπληκτική.

Μέσα σε λίγες ημέρες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποστράγγιση του υγρού στο κρανίο του και να ανακουφίσει την πίεση.

Οι γονείς του ήταν τελικά σε θέση να πάρουν τον Parker σπίτι σε δύο εβδομάδες, και σε τέσσερις εβδομάδες, άρχισε φυσιοθεραπεία.

Η μαμά του Crysie σημειώνει ότι του πήρε πολύ χρόνο για να καθίσει και να κρατήσει το κεφάλι του επάνω.

Τώρα, οι γονείς του δεν μπορούν να επαινέσουν αρκετά το Children’s Healthcare στην Ατλάντα, σημειώνοντας ότι το προσωπικό έγινε σαν μια «επέκταση» της δικής τους οικογένειας. Η ανάρρωση του Parker είναι μόνο μια από τις πολλές αξιόλογες ιστορίες επιτυχίας του νοσοκομείου.



Όσο για το γιο τους, ο οποίος φοράει τώρα γυαλιά και έχει ένα κεφάλι γεμάτο χρυσές μπούκλες, είναι σχεδόν αγνώριστος. Η περήφανη μαμά του τον περιγράφει τώρα ως «πολυλογά».

Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: taz.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs